Scorp, kullanıcıların pek çok alanda sorularına cevap bulabilecekleri, güncel sorunlar, popüler konular üzerine 15 saniyelik mikro-videolarla paylaşım yapabilecekleri bir sosyal medya platformu.

Sosyal medyanın öneminin bilincinde olarak, Türk yapımı bir uygulamanın da pekala global bir markaya dönüşebileceğine inanan üniversite öğrencileri tarafından hayata geçirilen Scorp, 1 haftada 20 bin kullanıcıya ulaştı.
 
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ GELİŞTİRDİ

Koç üniversitesi 2.sınıf öğrencisi Sercan Işık’ın ve 4. Sınıf öğrencisi İzzet Zakuto’nun bu uygulamayı hayata geçirmelerindeki en büyük motivasyon kaynağı, Türkiye ’nin dünyada sosyal medyayı en fazla kullanan ikinci ülke olması. Yeni bir mecra arayışına giren ikili bu noktada ekiplerini genişleterek bir çok farklı üniversiteden öğrenci arkadaşları ile global bir marka yaratma hedefinde yola çıktılar ve Scorp’u hayata geçirdiler.

Scorp’un şimdiden İstanbul, Ankara , İzmir, Giresun, Antalya gibi şehirler başta olmak üzere toplam 27 üniversitede temsilcileri bulunuyor. Ayrıca ABD’deki Carneige Mellon Üniversitesi’nde de temsilcileri bulunan Scorp’un ekibinde 300’e yakın üniversite öğrencisi çalışmakta. Scorp’un hayata geçmesinde yöneticilerden Şeyda Gündoğdu ve Sintia Bahar ile yazılımın ekibinden Övünç Dalkıran’ın da büyük emeği var.
 
15 SANİYELİK ‘VİDEOLU SÖZLÜKLER’

Kümülatif video paylaşım platformu olan Scorp, kullanıcıların her konuda kendilerini videolu bir şekilde ifade edebilecekleri bir sosyal medya kanalı. Kullanıcıların ister Scorp kimlikleri ile ister anonim olarak yükleyecekleri videolar sayesinde birçok farklı konuda bilgi ve kişisel fikirleri Scorp ağında birikecek. Scorp’da şu anda yer alan belli başlı kategoriler ise sanat, spor , eğlence, haber ve gündem, ilişkiler, seyahat, moda, güzellik ve üniversite hayatı.

Scorp özellikle üniversite hayatı kategorisi ile sosyal medya platformları arasında bir ilki gerçekleştiriyor. Türkiye’de sanal ortamda gittikçe popülerleşen sözlük konsepti ile 15 saniyelik video çekimini birleştiren Scorp videolu sözlük olarak da nitelendiriliyor. Türkiye’de ilk defa Türk yapımı bir sosyal medya kanalının ortaya çıkması ve bunun üniversiteli öğrenciler arasındaki işbirliği sonucunda oluşması Scorp’un diğer medya kanalları arasında öne çıkmasında bir diğer etken. İlerleyen zamanlarda gelecek güncellemelerle uygulama biriken bilgi ve fikir ağında bilirkişi veya uzman diye tabir edilen kullanıcılarla daha da genişleyecek ve üniversite öğrencileri Scorp’a üye olurken girecekleri üniversite bilgisiyle üniversitede ve yakın çevrelerinde meydana gelen olayları daha rahat takip edebilecekler.

Üniversite öğrencileri arasında hızla yayılan Scorp, tüm diğer sosyal medya kanallarının önüne geçmeyi hedefliyor. Birçok farklı üniversiteden, farklı öğrenci kulüplerinin de desteği ile kullanıcı sayısını her geçen gün arttıran bu yeni mecra şimdilik iPhone yazılımına göre tasarlanmış. İlerleyen zamanlarda Android telefon kullanıcılarının da rahatlıkla Scorp’u indirebileceklerini belirten Scorp ekibinin hedefi tüm gençlere ulaşabilmek. App Store’dan indirilebilen Scorp sayesinde bu yeni sosyal medya dünyasına katılmak mümkün.