Akıllı teknolojiler devi arasında yerini uzun zamandır tutan LG G5 modeliyle gündeme geliyor. Gelen açıklamaya göre LG serisinde yer alacak olan G5 modellerinin ekranları hiç kapanmayacak. Kişilerin aşina olmaması halinde bir çok sorular gelirken en önemli soruların şarj olduğu öğrenildi. Telefonun son derece tasarruflu olduğu ve herhangi bir şarj etkisinde olmayacağı açıklandı.

LG G5'te donanımın ardından bu defa yazılım özellikleri belli olmaya başladı. İlk olarak şirket yeni nesil telefonda "Ekran daima açık" özelliğine yer vereceğini bildirdi.

LG daha önceki G serisi modellerde olduğu gibi G5 için de resmi kanallar aracılığıyla bilgiler vermeye başladı. Güney Koreli teknoloji devinin 21 Şubat’ta resmen açıklayacağı LG G5’te “Ekran daima açık” özelliğinin yer alacağı doğruland. Yeni ekran modu sayesinde LG G5’in ekranı sürekli aktif kalacak ve kullanıcılar açık ekranda saati, cevapsız aramaları, mesajları, e-posta ya da diğer bildirimleri ekran üzerinde sürekli görebilecek.

Benzer özellik daha önce Moto X ve yeni Nexus modellerde de yer buldu. Yeri gelmişken, ekran daima açık özelliğinin Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’de de kullanılması bekleniyor. Ekran daima açık modu, geleneksel ekran aydınlatma tekniğinin aksine sadece ekranda belirli alt pikselleri harekete geçirerek güç tasarrufu sağlamayı başarıyor.