Telefon kullanıcılarının en büyük şikayetlerinden birisi telefon şarj ömürlerinin oldukça kısa olmasından ibaret. Tam şarja sahip olan akıllı cep telefonlarında şarjın çok uzun gitmemesine neden olan önemli uygulamalardan birisi Facebook olarak biliniyor. Yapılan araştırmalar sonucunda Android işletim sistemine sahip olan modellerde kullanılan Facebook uygulamalarının arka planda kalması şarj ömrünün hızlıca tükenmesine neden oluyor.

Android blogger'ı Russell Holly ve pbrandes_eth nickli Reddit kullanıcısına göre Facebook uygulamasının kaldırılması Android cihazların pil ömrünü ve genel performansını arttırıyor. Detaylara biraz daha yakından bakacak olursak, Facebook uygulamasının silinmesiyle birlikte pil ömrü %20 artarken, uygulamalar da %15 daha hızlı açılıyor.

Facebook uygulaması arka planda çalışırken güç harcar. Uygulamanın kaldırılmasıyla birlikte Android sistemi daha az pil gücü tüketmeye başlıyor.

Daha uzun kullanım süresine sahip olmak için belki de Facebook uygulamasını silmek en iyi yol olabilir. Belki sosyal medya devi yapacağı bir güncellemeyle uygulamanın performansını düzeltebilir.