Son zamanlarda uzmanlar tarafından yapılan uyarılarla sık sık gündeme gelen PUBG, bazı ülkelerde yasaklanmıştı. Söz konusu durumdan haberdar olan yapımcı Tencent, bu durumla ilgili yeni bir adım atma kararı verdi. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yeni uygulama, PUBG Mobile oyuncularına günlük oyun limiti koyuyor. Konuyla ilgili detaylar ve gelişmeler haberimizde!

PUBG Mobile oyuncularına günlük altı saat oynama sınırı!

Geçtiğimiz günlerde Hindistan‘ın Gujarat eyaletinde, oyunculara bağımlılıkyaptığı ve oyuncuların davranışlarında bozukluk geliştirdiği gerekçesiyle, PUBG Mobile oyununa yönelik yasak uygulamaya koyulmuştu. Söz konusu uygulamaya uymayan 16 kişi ise, tutuklanmış ve ardından serbest bırakılmıştı.

Yaşanan bu durumların ardından oyunun geliştiricisi Tencent, konuyla alakalı bir adım atma kararı verdi. Oyunu uzun süreler aralıksız oynayan oyuncular, altı saatlik sürenin ardından oyundan geçici olarak uzaklaştırılıyor. Altı saatlik sürenin ardından oyuncuların karşısına, gün içerisinde oyunu altı saat oynadıklarını belirten bir bildirim geliyor.

Bununla birlikte bazı oyuncular uygulanan bu limit sürenin, kendilerinde iki ila dört saat olduğunu da belirtiyor. Bölgesel ya da oyunculara yönelik farklı bir uygulama söz konusu olabilir. Şu an için her oyuncuda geçerli olmayan bu limit süre uygulamasının, ilerleyen günlerde daha yaygın bir hale gelmesi bekleniyor.