Dijital Kilit özelliği sayesinde ebeveynler, çocuklarının PUBG Mobile oyununu telefonunda ne kadar süre oynadığını görebilecek.

30 milyonun üzerinde aktif kullanıcı sayısına sahip olan ve gün geçtikçe oyuncu kitlesini genişleten PUBG'yi ağırlıklı olarak genç yaştaki kullanıcılar oynuyor. Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği oyun, ebeveynler için de bir sorun haline geldi; zira çocuklarının oyunun başında ne kadar zaman geçirdiğini görmek ve bu süreyi azaltmak istiyorlar.

Ebeveynlerin bu haklı talebini bir süredir değerlendiren yapımcı şirket ise PUBG Mobile için dijital kilit adı altında yeni bir özelliği devreye sokuyor. Hindistan'da 19 yaşındaki bir çocuğun PUBG oynayamadığı için intihar etmesiyle birlikte hızlıca hayata geçirilen bu özellik, ebeveynlerin çocuklarının ne kadar süre PUBG oynadığını görebilmesine olanak veriyor. 

Dijital Kilit, ebeveynlerin oyuna şifre koyabilmelerini sağlayan bir özellik. Böylelikle ebeveynler çocuklarının oyun oynama vakitlerini kontrol edebiliyorlar ve gerektiği durumlarda oyundan uzak kalmalarını sağlayabiliyor.