Teknoloji konusunda kendisini kanıtlamış en iyi işlemcilerden birisi olarak bilinen Qualcomm sektör içerisinde bir çok alanlarda kullanılmaktadır. En çok kullanılan alanlarda yer alması ve akıllı telefonlar için sürekli tercih edilmesinden yana kendisini geliştirmeyi uygun görmüş Qualcomm işlemcileri tam %25 artışa geçti. Yapılan artış sonrasında müthiş verim elde edilebilecek.

Giyilebilir teknoloji ürünlerinde daha önce karşımıza çıkan Snapdragon 400, temelde akıllı telefonlar ve tabletler için üretilmiş bir işlemciydi. Üretilen yeni Snapdragon Wear 2100 işlemci ise tamamen giyilebilir teknoloji ürünleri için üretildi. Bu işlemc Snapdragon 400’e göre %30 daha az yer kaplıyor. Bu sayede daha küçük ve ince akıllı saatleri görmemiz mümkün olacak.

Qualcomm’da gelen açıklamaya göre yeni nesil işlemciyi görmemiz için çok fazla beklememize gerek kalmayacak. Bu yılın sonuna doğru LG’nin Wear 2100 işlemciye sahip model sunmayı planladığı biliniyor.

Qualcomm’da gelişmeler sadece akıllı saatler için sınırlı değil. Qualcomm’un MWC’de orta sınıf telefon ve tabletler için orta sınıf işlemci tanıtımı hazırlığında olduğu da biliniyor.

Octa-core Snapdragon 625 işlemci, bilgisayar performansı veren Adreno 506 grafik kartına sahip. Bu işlemci ve grafk kartı birlikteliği 4K video ve 24 MP kamera sensörünü destekleyebilecek bir yapıda. Ayrıca X9 4G LTE modemi sayesinde yüksek hızlı internet sağlıyor.

Bir diğer işlemci ise Snapdragon 435 olacak. Bu işlemciye Adreno 505 grafik kartı ve X8 4G LTE modem eşlik edecek. Bu sayede FullHD görüntü ve 300 Mbps data transfer hızı sunacak.

Giriş seviyesini hedefleyen işlemci ise Snapdragon 425 olacak. Dört çekirdekli olan bu işlemci X6 modeme sahip. Tüm bu işlemciler yaz aylarından itibaren üretime geçecek ve yıl sonuna doğru cihazlarda görmeye başlayacağız.