Gündem Kıbrıs Özel

Bilindiği üzere 29 Ekim Pazar gecesi saatler gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla KKTC Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar ile birlikte bir (1) saat geriye çekilecek. Fakat Türkiye'de saatlerin geriye çekilmeyecek olması dolayısıyla Türkiye ile KKTC arasında 1 saatlik bir saat farkı oluşacak.

Yapılan değişiklğin ardından hayatımız içerisinde yoğun olarak kullandığımız teknolojik aletler de yeni düzenlemeyle birlikte bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirebilecek. Bu sıkıntıların yaşanmaması adına teknolojik aletlerinizin önceden ayarlaması gerekiyor.

Türkiye'de kış saatine geçilmeyecek olması nedeniyle teknolojik aletlerde seçili olan Ankara ve İstanbul saat bölgeleri sıkıntı yaratabilir. Bu nedenle KKTC'de yaşayan vatandaşlar sıkıntı yaşamamak adına Yaz döneminde ülkemiz ile aynı saat dilimini kullanan ve aynı saat dilimi içerisinde bulunduğumuz ülkelerin saat bölgelerini seçmek durumundalar. Günlük yaşantımızda kullandığımız aletlerde "UTC +02:00 Atina, Bükreş" saat diliminin seçilmesi durumunda yaşanabilecek olası sorun ortadan kalkmış olacak.

BİLGİSAYARLARDA SAAT NASIL AYARLANIR?

Kişisel bilgisayarınız için aşağıda işlemleri takip ederek kolayca değişiklik yapabilirsiniz. Sadece 3 işlemde değişiklik yapmak mümkün

1. Adım: Saat üzerinde tıklayarak açılan menüden "Change date and time settings..." ya da "Tarih ve saat ayarlarını değiştir" tıklanıyor...

2. Adım: Açılan pencereden "Change time zone..." ya da "Saat bölgeni değiştir..." seçeneğine tıklayınız.

3. Adım: Yeni açılan bölümden ise "UTC + 02:00 Atina, Bürkeş" seçeneği seçilerek "Automatically adjust clock for Daylight Saving Time" kutusu seçili olarak bırakılarak onaylamak yeterli olacaktır.

ANDROİD CİHAZLARDA SAAT NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Ayarlar>Tarih ve Saat bölümüne girin. Açılan kısımdan "Otomatik tarih ve saat" ayarlarını pasif konuma getirin. Değişen ekrandan ise 'Saat dilimi seçin' ve 'GMT +02:00 Atina, Bürkeş' saat dilimini seçin.

İOS CİHAZLARDA SAAT NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat> bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakın. Değişen ekrandan ise 'Saat dilimi seçin' ve 'GMT +02:00 Atina, Bürkeş' saat dilimini seçin.