Teknoloji devi arasında yer alan android işletim sistemine sahip olan Samsung kullanıcılarının Galaxy Note 5 konusunda ki en büyük şikayetlerinin  güncelleme olduğu biliniyor. Samsung'dan gelen açıklamaya göre güncelleme yakında telefona yansıyacak.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Samsung’un geçen yılki modellerinden Galaxy S6 ve S6 edge için Marshmallow güncellemesinin Güney Kore’de dağıtılmaya başladığından sizlere söz etmiştik. Bunun ardından şimdi ise sıra Galaxy Note 5 kullanıcılarına gelmiş gibi görünüyor.

SamMobile’ın haberine göre, bugün itibariyle ABD’deki Galaxy Note 5 kullanıcıları Android 6.0 Marshmallow beta’yı cihazlarına yüklemeye başlamışlar.

Hatta bugün bazı Note 5 kullanıcıları Marshmallow’lu cihazlarının ekran görüntülerini de paylaştılar. Son güvenlik güncellemesini de içeren bu güncellemenin 1.35 GB boyutunda olduğu belirtiliyor. Beta’nın ardından Samsung’un son kullanıcı için hazırladığı Marshmallow sürümünü de Note 5 kullanıcıları için yayınlaması bekleniyor. Yani görünüşe göre ülkemizdeki Note 5 kullanıcıları da 2016’nın ilk çeyreği içerisinde Marshmallow güncellemesine kavuşacaklar.

Samsung (Korece:  Samseong Geurup) Lee Byung-Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee’dir. Samsung çeşitli şirketlerden oluşan bir grup olup, bunlardan en önemlisi, Samsung Elektronik’tir.