Her geçen gün kullanıcılara yeni yollarla saldırmaya çalışan ve bunun için ellerinden geleni yapan hacker'lar bu kez Samsung'u hedef aldı. Apple'ın daha önce Find My iPhone ve iCoud hesaplarının hacklenmesiyle birlikte güvenlik konusunda Apple'a ince göndermeler yapan Samsung'un cihazlarında kullanılan Find My Mobile uygulaması hacklendi.

Samsung cihazlarının yerini kullanıcılara bildiren ve hırsızlık, telefonun kayıp olması durumlarında kullanıcıların telefonlarını bulmalarına ve hatta içindeki verileri silebilmesine imkan veren Find My Mobile'ı hedef seçen hackerlar DDOS adı verilen saldırıları kullanarak telefonları kırıyor.

ABD'nin Ulusal Siber Güvenlik Bölümü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre hackerların neden Samsung'un bu özelliğine saldırdığı tam olarak anlaşılabilmiş değil; ancak hackerların bu özelliği hacklemesiyle birlikte kullanıcıların güvenlik kodlarını değiştirebiliyor ve telefonlara artık sahipleri ulaşamıyor. Samsung ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.