Dünya çapında görülmüş en önemli meselelerden birisi reklamlar artık Samsung cihazlarında engellenebilecek. Telefondan internet kullanan kişilerin reklam şikayetleri en iyi şekilde çözümlendi. Samsung kullanıcıları artık reklamsız internete girecek.

Samsung firma olarak mobil reklam anlamında ilk sayılabilecek bir işe imza atmış diyebiliriz. samsung tarafından yayımlanan son güncelleme ile geliştiricilere Samsung’un Android tarayıcısına reklam engelleme yazılımlarını entegre etme şansı verikmiş oldu. Bu güncelleme, yalnızca Android 5.0 ve üzerindeki sürümlere sahip Samsung cihazlarda kullanılabilecek.

Samsung’un getirdiği bu özellikten faydalanmak istiyorsanız Samsung İnternet Tarayıcı’nızı güncellemeniz ve istediğiniz reklam engelleme yazılımını yüklemeniz yeterli olacak.

Getirilen bu yenilik ile akıllara hemen dünya çapında popülaritesi bulunan AdBlock şanslı görülüyor. Çünkü Samsung’un bu yeniliğinden faydalanan ilk reklam engelleme yazılımı ise AdBlock Fast oldu. Açık kaynaklı olan ve cihazlara ücretsiz olarak yüklenebilme imkanı tanınan AdBlock Fast, iOS ve Chrome (masaüstü) dışında Opera’da da kullanılabiliyor. Şu anda eklentiyi kullanan kişi sayısı 200 bini geçmiş durumda. AdBlock Fast, Android eklentilerinin yükleme zamanını %51 oranında azalttığını iddia ediyor.