Samsung’un ne kadar agresif projeler ile harekettiği biliniyor.Şimdi ki hamlesi ise bir zamanlar Apple’ın bünyesinde çalışan Lee dong-tae tangerine.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung‘u daha önce sık sık rakipleri ile olan anlaşmazlıkları karşı ataklarını veya kendi sektöründe ki firmalarla girdikleri laf dalaşmalarına sık sık tanıklık ediyoruz.Şüphesi bu konuda en çok karşı karşıya kaldıkları marka Apple’dır. Daha önce patent sorunu yüzünden Apple‘a büyük ölçüde tazminat ödedikleri biliniyor. iPhone 6 Plus bükülme furyası ortaya çıktığında bu konuda en çok iğneliyici lafları söyleyen firma yine Samsung olmuştu.

Öyle ki Steve Jobs‘un büyük ekran fobisine gönderme yaparak kendilerine ihanet ettiklerini aktarmıştı. Apple’da bunun karşılığında sloganını “Büyük Olmasının Ötesinde” şeklinde buna karşılık vermişti. Şimdi ise gündem Lee dong-tae tangerine.Samsung, bir zamanlar Apple’ın kıdemli başkanvekili olan Jonathan Ive’ın şirketinden önemli bir ismi kendi bünyesine katarak karşı atak sinyali verdi.Lee Don-tae Tangerine Tasarım Danışmanlık firmasında başkan yardımcılığı yapıyordu ve aynı zaman da kurucu ortakları arasında yer alıyordu. Tasarım firması Tangerine‘in diğer ortağı ise Jony Ive ve aynı zamanda Tangerine başkanlık etmesinin yanında Apple‘ın Tasarım Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcılığı da yapıyor.


Lee Don-tae Tangerine Tasarım Danışmanlık firmasında başkan yardımcılığı yapıyordu ve aynı zaman da kurucu ortakları arasında yer alıyordu. Tasarım firması Tangerine‘in diğer ortağı ise Jony Ive ve aynı zamanda Tangerine başkanlık etmesinin yanında Apple‘ın Tasarım Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcılığı da yapıyor.“Z-Shaped Sesign” isimli business class kabinini Avrupa’nın en büyük hava yolu şirketi olan British Airways için gerçekleştiren Samsung‘un yeni çalışanı ismini böylece herkese duyurmuştu.

Bu tasarımı ile British Airways yolcu taşıma kapasitesini % 20 arttırarak 738 Milyon Dolar kar ettiği belirtiliyor. Yeni projeleri ile Apple‘ın gücüne ne kadar karşılık vereceği şimdiden tartışmaların odak noktası haline geldi.