Samsung, telefonun bataryasıyla ilgili yaşanan sorunların ardından Eylül ayında bu modeli geri çağırmış ve geçen ay sorunun giderildiğini belirterek telefonu yeniden piyasaya sürmüştü. 

Ancak yenilenerek kullanıma sokulan telefonların bataryalarında da sorunlar yaşanmıştı.

"SAMSUNG, SATIŞ ORTAKLARIMIZDAN NOTE 7'NİN SATIŞINI DURDURMASINI İSTEYECEK"

Samsung'dan yapılan açıklamada, "Müşterilerimizin güvenliği başlıca önceliğimiz olduğundan, araştırma devam ederken Samsung, tüm telefon şirketleri ve perakende satış ortaklarımızdan Galaxy Note 7'nin satışını durdurmasını isteyecek" denildi.

Samsung Galaxy Note 7 neden patlıyor?

Galaxy Note 7 ilk patlamaya başladığında ilk odaklanma pil arızası üzerinde olmuştu. Patlayan Note 7’lerin pilleri Samsung tarafından üretilmişti ve suçluda üreticinin kendisiydi. Çinli pil üreticisi ATL, orijinal Galaxy Note 7 pillerinin yüzde 30 kadarını üretmişti ve yedek birimlerin pil temini görevi de bu firmaya verildi.

Ancak sözde güvenli denilen Galaxy note 7 modelleri de yanmaya ve patlamaya başladı. Yenilenmiş Galaxy Note 7’lerin de patlaması, gerçek sorunun pilin de ötesinde olduğunu gösteriyor.

Carnegie Mellon Üniversitesi'nde makine mühendisliği yardımcı doçent olan Venkat Viswanathan, bataryanın gerilim kontrol sisteminin hatalı olabileceğini söylüyor. Profesör aynı zamanda, hücre içinde kullanılan düşük kaliteli malzemenin de patlamaya neden olan bir etken olabileceği görüşünde.