Teknoloji dünyası katlanır ekranlı telefonları merakla bekliyor. Bilindiği üzere Samsung, uzun zamandır katlanabilir ekranlı telefon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Project Valley kod adıyla anılan telefona ait olduğu söylenen patent görselleri ortaya çıktı.

galaxyclub.nl isimli internet sitesi tarafından paylaşılan patent görsellerinde telefonun katlanabilir bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Farklı açılardan gözler önüne serilen menteşe sisteminin Microsoft Surface Book’taki menteşe sistemine benzediği görülüyor. Önümüzdeki yıl Samsung’un 5 adet amiral gemisi telefonunu görücüye çıkaracağı ve bu telefonlardan birinin de katlanabilir telefonu olacağı ifade ediliyor.

Samsung Galaxy X olarak adlandırılacağı belirtilen telefonun 4K çözünürlük sunan katlanabilir ekranla birlikte geleceği belirtiliyor. Telefonun katlanabilir ekranı haricinde ne gibi özellikleri bünyesinde barındıracağı şu an için ne yazık ki belli değil. Katlanabilir ekranlı Samsung Galaxy X’in önümüzdeki yıl tanıtılması bekleniyor.