3D tarayıcı üreticisi Artec Group insan vücudunu 12 saniyede tarayan “Shapify” kabini isimli teknolojisini ABD'de tanıttı. Tarama sonucu elde edilen dosya ile 3D yazıcı kullanılarak, taranan kişinin küçük, renkli oyuncak figürleri üretiliyor. Artec bu figürlere “Shapie” ismini veriyor.

[Selfie'yi unutun, şimdi 'Shapie' zamanı]

Shapify kabinleri dört adet yüksek çözünürlüklü Artec yazıcısı ile donatılmış oluyor. Yazıcılar kabindeki modelin etrafında dönerek modeli bütün açılardan tarıyorlar. Tarama esnasında 700 tane suret elde ediliyor ve bunlar Artec algoritmalarını kullanarak birleştirilip 3D yazıcı dosyası haline getiriliyor. Artec tarama işleminin kıyafetlerdeki kırışıklıklara kadar en küçük detayları yakalayabildiğini belirtiyor.

Artec, kabin teknolojisini büyük süpermarketler, eğlence parkları, turistik mekânlar, alışveriş merkezleri ve havaalanlarına pazarlamayı düşünüyor. Grup şimdiye kadar, Walmart şirketi olan İngiltere'deki ASDA süpermarket zincirine bu kabinlerden iki tane pazarlamış durumda.

Bazı 3D yazıcı üreticileri el tarayıcıları veya döner tarayıcılar satıyorlar ama Artec'in kabini komple vücut taraması yapan ilk ticari 3D tarayıcı. Teknoloji şirketi, Shapify müşterilerine iki teklif sunuyor. Müşteriler ya küçük figürleri Artec'ten satın alıyorlar ya da 3D yazıcı dosyası başına para ödüyorlar.

Artec Group'un CEO'su Artyom Yukhin, Shapify kabinlerinin yeni neslin fotoğraf kabinleri olmasını amaçladıklarını belirtiyor.