Filtreli fotoğraf ve video paylaşma platformu Snapchat'in getirdiği son filtre gelen tepkiler üzerine yayından kaldırıldı.

Snapchat'i bu kadar popüler yapan aslında sürekli güncellenen ve insanları eğlendiren filtreleri. İnsanların yüzünü algılayan bu uygulama, çeşitli filtrelerle paylaşım yapmaya imkan veriyor. Genellikle ortaya çok komik ve eğlenceli görüntüler çıkıyor. Lakin Snapchat'in başı bu aralar yeni eklediği filtreyle dertte. Söz konusu filtre, kullanıcıların yüzünü Asyalı karikatüre dönüştürüyor. Snapchat her ne kadar bu filtre için animeden (Japon çizim sanatı) ilham alındığını söylese de ırkçılık suçlamalardan kurtulamadı

Kullanıcılar Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarla filtrenin ırkçı olduğunu dile getirdi. Bu şikayetlere Snapchat kayıtsız kalmadı ve yanlış anlaşıldıklarını dile getirerek filtreyi geri çekti.

Bu hadise, Snapchat'in ırkçı suçlamalarla karşılaştığı ilk olay değil. Hatırladığımız üzere geçtiğimiz aylarda yayınlanan Bob Marley filtresi de hayli tepki almıştı. Yaşanan gelişmeler üzerine kullanıcılar, Snapchat'i bu konularda daha hassas olması için uyardı.

Hatta hızını alamayan bir kişi, Snapchat'e mesaj yolladı. Twitter üzerinden paylaşılan mesajda “Snapchat eğer beni işe alırsan sana hangi filtrenin ırkçı olup olmadığını söylerim" İfadesi kullanıldı.