Sürücüsü olmayan taksiler ile yolculuk yapma teknolojisini geliştiren firmalar ilerleyen dönemlerde çalışmalarını hızlandırarak seri üretime geçecek.

Özgürlüğünü kazanmış otomobiller çılgın bir proje gibi geliyor kulağa. Ama bunu müdafaa eden araştırmacı bir adım henüz ötesine gidiyor: otomobillerin bir gün "doğuracaklarını" düşünüyor. Peki şimdi teybi biraz geriye saralım ve Mike Hearn'ü tanıtalım. Çalışmalarını Zürih'te sürdüren yazılım geliştiricisi Mike Hearn, daha önceki bir Google teknisyeni. Geleceğin ulaştırmasına değin fikirleri üzerinde çalışıyor değil, bunların yalnızca bir beyin egzersizi olduğunu söylüyor.

DAHA EKONOMİK ARAÇLAR

Sürücüsüz araçlar çoğalınca bir hayli kişinin araç sahibi olmayı istemeyeceğini düşünüyor. Başına emir gezen taksilerin dolu olduğu bir dünyada, bu taksiler büyük şirketler tarafından işletilmektense "kendi adlarına çalışacakları" için taksi ile seyahat etmek henüz ucuz olacak. Hearn'ün tasarladığı projeye göre, taksiler henüz sonra başlarına birşey gelirse kullanmak üzere, biraz kar edecek şekilde programlanabilecek fakat hicbir vakit aşırı fiyat istemeyecek. Belli bir müessese tarafından işletilmek adına, taksiler Tradenet olarak bilinen bir internet ağı üzerinden tutulabilecek.

SÜRÜCÜSÜZ TAKSİ TEKNOLOJİSİ

Bu ağın uygulamasını telefonuna yükleyen kullanıcılar, nereye gideceğini yazarak fiyat isteyecek. Taksiler de yer aldıkları yere, içlerindeki yakıt miktarına ve programlarına göre fiyat verecekler. Siz de yalnızca bu ücrete göre değil, henüz önceki seyahatlerini başarıyla tamamlayıp tamamlamadığına, aracın tipini beğenip beğenmediğinize bakarak birini seçeceksiniz.

Hearn, otomobillerin kendi başlarına düşünebilen robotlar olmayacağını söylüyor. Fakat teknolojinin gerisinde kalmamak için kendilerini daimi geliştirmeye programlı olacaklar. Bunun için de gelirlerinin bir bölümü ile insanlar arasından programlarını güncelleyecek uzmanlar tutabilecekler. Sürücüsüz otomobiller, biraraya gelip kendilerini imal eden fabrikaya yeni otomobiller de ısmarlayabilecek.

Yapılan yeni otomobiller, eskileriyle rekabet edecek ama ilk gelirlerinin bir kısmını doğumuna vesile olan "ebeveynlerine" verecek. Sürücüsüz otomobillerin doğduğu gibi "ölmesi" de sözkonusu olabilecek. Talep meydana gelmediği dönemlerde kendilerini kapatabilecek, veya başka illere göçmen işçi olarak gidebilecekler. Uzmanlar bu projeyi gerçekleştirebilecek teknolojinin gelecek 10 - 20 sene içinde hazır olacağını bildiriyorlar. Fakat otomobil sanayinin buna destur verip vermeyeceği belli değil.