Kendi mobil işletim sisteminde yer alan sürümleri duyurmayan Microsoft henüz satışlara başlamadı. Mevcutta olan uygulamaları satın alarak kendisini çok daha iyi alanda tutmayı hedefleyen Microsoft 250 milyon dolar karşılığında SwiftKey'i satın alabilir.

Popüler klavye uygulaması SwiftKey, otomatik düzeltme ve sonraki sözcüğü tahmin etme gibi işlevleriyle öne çıkıyor. Android için ve yakın zamanda iPhone ve iPad için sunulan uygulamanın geliştiricileri, Londra'da bulunuyor.

SwiftKey'in rakibi Swype, indirme listelerinde SwiftKey'in üstünde bulunuyor. Yine de SwiftKey, Android ve iOS'ta 300 milyonun üzerinde etkileyici bir indirme sayısına sahip.

Söylenenler doğruysa Microsoft'un tek amacı, popüler bir klavye uygulamasını ele geçirmek değil. Firmanın SwiftKey'i satın alarak yapay zeka alanında ileriye dönük bir hamle planladığı söyleniyor.

Bu elbette Microsoft'un ilk satın aldığı mobil uygulama olmayacak. Yazılım devi daha önce eposta uygulaması Acompli'yi, yapılacak listesi uygulaması Wunderlist'i ve takvim uygulaması Sunrise'ı satın almıştı. Windows 10 Mobile'ın işleri müthiş gitmese de Microsoft'un elindeki alternatif uygulamalar, piyasadaki cihazlarda kontrol sahibi olmasını sağlıyor.