Samsung Galaxy Note 7 model akıllı telefonlarda yaşanan batarya sorunu daha tam olarak çözüme kavuşmamışken, Hindistan İndigo Havayolları'na aitSingaput – Hindistan seferini yapan Airbus 320 tipi uçakta Samsung Galaxy Note 2 model telefonundan çıkan duman ve kıvılcımlar paniğe neden oldu.

Samsung, daha yeni tanıtımını yaptığı ve ön sipariş rekoru kırdığı Galaxy Note 7 telefonlarını bataryasında yaşanan teknik sorunlar nedeniyle geri çağırmıştı. Güney Koreli şirket, Note 7 model telefonlarda yaşanan patlamaların batarya kaynaklı olduğunu söyleyerek uçaklarda da gereken önlemlerin alınması konusunda uyarıda bulunmuştu. ABD bu uyarı sonrası Note 7 model telefona sahip olan yolculardan telefonlarını uçuş sırasında kapatmalarını, şart etmemelerini ve bagajlarında bulundurmamalarını istemişti.

Yolcu uçağında alev aldı

23 Eylül'de Singapur'dan Hindistan'ın Chennai kentine giden Hindistan'ın İndigo Havayolları'na ait Airbus 320-200 tipi uçağında Samsung Note 2model cep telefonundan çıkan duman ve kıvılcımlar paniğe neden oldu.Uçağın inişi sırasında tespit edilen olayda 23C numaralı koltuğunun üst kısmında yer alan baş üstü dolabında dumanlar çıkmaya başladığı görüldü. Kabin görevlileri dolabı açtığında çanta içerisinde yer alan Note 2 telefonundan duman çıktığı tespit edildi. Görevliler yangın söndürücü kullanarak müdahale etti.

Olay nedeniyle uçakta herhangi bir hasar meydana gelmezken Samsung yetkilileri konuyu incelediklerini ve havayolu şirketiyle temas halinde olduklarını duyurdu.