Gorilla Glass'ın üreticisi Corning, telefon ve tabletler için çizilmesi son derece güçlü yeni bir ekran geliştiriyor. Şirketin iddiasına göre yeni cam teknolojisi ile artık telefonlar yere düşse bile ekrana bir şey olmayacak.

Bugüne dek, çizilmelere karşı en dayanıklı telefon ekranının, bugün çok az cihazda ve telefon bileşeninde kullanılan safir olduğu düşünülüyordu. Ancak, düşme ve çarpma durumlarında kolayca kırılan bu pahalı ekranlar, aynı zamanda telefonların maliyetini de çok arttırıyordu. Hatta Apple'ın, maliyet nedeniyle iPhone ekranlarında safir kullanma planını sürekli ertelediği biliniyor.

Gorilla Glass'ın üreticisi olan Corning ise Project Phire isminde yeni bir çalışmayla, safirden çok daha dayanaklı ve elbette daha ucuz bir materyal geliştiriyor.

Corning şimdilik yeni Phire ekranlarla hangi firmaların ilgilendiğini söylemedi ancak Apple'a karşı rekabet içinde olan ve halihazırda Gorilla Glass kullanan markaların Phire ekranlara geçebileceklerini tahmin etmek zor değil. Yeni ekranların, 2015'in sonuna doğru ortaya çıkması bekleniyor. Bu durumda, 2016'da karşımıza çizilmesi zor ve yıllarca ilk günkü gibi parlayan cihazlar çıkması sürpriz olmayacak.