Twitter 'ın henüz kendisine ait fotoğraf paylaşma içeriğine sahip olmadığı günlerde kullanılmaya başlanan Twitpic, dijital hayatına son vereceğini açıkladı. Twitpic'in kurucusu Noah Everett, karardan Twitter'ı sorumlu tuttu. 

Everett, 'Twitter'ın birkaç hafta önce kendileriyle temasa geçerek marka adı başvurularından vazgeçmelerini talep ettiğini, aksi takdirde API (uygulama programlama arayüzü) erişimini kesme kararı aldıklarını' belirtti. 

Everett, kararın kendilerini şaşkınlığına uğrattığını ifade ederek, Twitpic'in 2008'in başından beri hayatta olduğunu, 2009'dan bu yana da ABD Patent ve Marka Ofisi'nde marka başvurusunun bulunduğunu belirtti. 

Twitter'a karşı duracak finansal kaynakları bulunmadığını söyleyen Everett, hakları olduğunu belirttiği marka adını koruyamayacakları için Twitpic'i kapatma kararı aldıklarını söyledi. 

KULLANICILAR FOTOĞRAFLARINI KURTARMALI 
Twitpic ile ortaklıktan çok rekabet yaşayan Twitter, 2011'de birçok üçüncü parti fotoğraf paylaşım aracı sunmuştu. Twitpic ise cevap olarak Twitter benzeri Heello'yu hayata geçirmişti. 

Mashable'a açıklama yapan Twitter, 'Twitpic'in kapanma kararına üzüldüklerini ancak markalarını korumak için yasal hamle yapmak zorunda olduklarını' belirtti. 

Everett ise Twitter'ı suçlayarak, markalarını korumak için yeterli finansal güce sahip değilken Twitter'ın bu haklarını ultimatom ile ellerinden almaya çalışmasının doğru olmadığını ifade etti. 

Web sitesi halen açık olan Twitpic'in bugüne kadar paylaşılan fotoğraflar hakkında nasıl adım atacağı bilinmiyor. Kullanıcıların yükledikleri fotoğrafları site kapanmadan indirmesi mantıklı bir hamle olarak görülüyor.