Siber suçlular, kullanıcıların dikkatini çekmek ve sahte internet sitelerine yönlendirmek veya zararlı dosyaları indirmelerini sağlamak için, flaş haberleri kullanıyor. Ne yazık ki sosyal ağlarda kimlik avı, spam kadar yaygın bir siber tehdit.

Kaspersky Lab bilinmeyen göndericilerden gelen mesaj içindeki internet bağlantılarına gidilmemesini veya eklentilerin açılmamasını öneriyor. Twitter'da direkt mesajla yayılan virüslerden korunmak için şunlar öneriliyor:

Göndericinin önceki mesajlarında aynı tonu kullanıp kullanmadığını ve bağlantı gönderip göndermediğini kontrol edin. Mesajın gerçek olduğu konusunda şüpheleriniz varsa, göndericiye mesajı kendisinin gönderip göndermediğini ve bağlantı içeriğini sorun.

İmleci bağlantının üzerine getirip çıkan metin ile bağlantı isminin aynı adresi gösterip göstermediğini kontrol edin. URL adresinin gerçek olup olmadığını kontrol edin (dikkatli olun ve internet sitesi adresinin fazladan harf veya sembol içerip içermediğine bakın - bu yöntemi siber suçlular dikkatsiz kullanıcıları aldatmak için oldukça sık kullanır).

Şüpheli linkler konusunda uyaran ve kötü amaçlı internet sitelerini engelleyen, etkili internet güvenlik çözümleri kullanın. Çözümü düzenli olarak güncelleyin.

Arkadaşlarınızdan gelen eposta veya Facebook mesajları konusunda şüpheye kapılırsanız, zaman kaybetmeden arkadaşlarınızı büyük ihtimalle hesaplarının çalınmış olabileceğini (bunu şüpheli mesajlara cevap vermeden yapın) bildirin (böylece şifrelerini değiştirebilir ve BT desteğine baş vurabilirler).

Dolandırıcılar, aynı sonuçlara ulaşmak için sayfaları mobil cihazlar için de hazırlıyor, bu yüzden aynı tehditler mobil kullanıcılar için de geçerli. Dahası, tarayıcıların çoğu internet adres çubuğunu gizliyor, bu yüzden mobil kullanıcıların dolandırıcılığı fark etmesi daha da zor.