Türkiye'nin önde gelen teknolojisi hakkında uzun zamandır çalışmalarını aralıksız sürdüren Vodafone 4BUCAKG ile yollara aktı. Alınan bilgiler doğrultusunda Türkiye'nin dört bucağına 4.5G inşası yapılacak. Film indirmek tam 11 dakikaya kadar düşecek..

Türkiye'nin Dijital Dönüşümü'ne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, 1 Nisan'da hizmete girecek 4.5G teknolojisi öncesinde kullanıcılara bu teknolojiyi yakından tanıtmak ve bire bir deneyimletmek amacıyla Türkiye'yi dolaşacak. Türkiye'nin dört bucağını 4.5G ile tanıştırmak üzere İstanbul'dan yola çıkan "4bucakG" isimli tır'daki özel teknoloji kurulumu sayesinde ve alınan izinler kapsamında tüketiciler 4.5G hızını deneyebilecek. Böylece Vodafone "4bucakG" TIR'ı, kullanıcıların 1 Nisan'dan önce 4.5G hızını deneyimleyebilecekleri ilk ve tek yer olacak. İstanbul'dan yola çıkan Vodafone "4bucakG" TIR'ı ilk olarak İzmir'e gidecek. Vodafone, 4.5G için düzenlediği Türkiye turuyla Nisan sonuna kadar 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Gökhan Öğüt: Türkiye'nin dört bucağına 4.5G götüreceğiz

4.5G teknolojisini Türkiye'nin dijital tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendirdiklerini, hem sektörün hem de ülkemizin 4.5G ile mobil iletişimde çağ atlayacağını belirten Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, şunları söyledi: "Kullanıcılar, 1 Nisan itibariyle akıllı telefonlarında 4.5G sinyalini gördüklerinde, eskiye göre daha hızlı, yaygın ve kapasiteli bir internet deneyimi yaşayacaklar. Bu teknolojiyle 3G'nin en az 10 katı hızlara ulaşacağız. Şu anda 100 milisaniye civarında olan gecikme süresi 4.5G teknolojisiyle yaklaşık 10 milisaniyeye düşecek. Bu yüksek veri hızları ve düşük gecikme süreleri sayesinde bilgiye erişimimiz hızlanacak. Vodafone olarak, 4G ve üstü teknolojilerde dünyada en çok ülkede tecrübesi ve altyapısı olan operatörüz. Halihazırda 19 ülkede 4G, 5 kıtada ve 15 ülkede ise 4.5G hizmeti veriyoruz. Şimdi 4.5G teknolojisindeki bu global deneyimimizi Türkiye'ye taşıyarak 81 ilimizde en ücra köşeye kadar en iyi hizmeti vermeyi ve herkesi 4.5G teknolojisi ile buluşturmayı hedefliyoruz.

Bu hedefle özel teknolojiler kullanarak tasarladığımız '4bucakG' isimli TIR ile Türkiye'yi dolaşarak kullanıcılarımıza 4.5G teknolojisini yakından tanıma ve bire bir deneyimleme imkânı sunacağız. 1 Nisan itibariyle de tüketicilerimize en hızlı, kapasiteli ve yaygın mobil interneti sağlayacağız. Dijital Dönüşüm'ün Türkiye'nin tamamını kapsaması ve herkesin bir an önce dijitalleşmeyle tanışması bakımından 4.5G teknolojisinin tarihi bir eşik olduğuna inanıyoruz."

Kullanıcılar 4.5G hızını deneyimleyecek

Vodafone "4bucakG" TIR'ında ziyaretçilere 4.5G'nin 3G'den farkı anlatılarak 4.5G dünyası hakkında kapsamlı bilgi sunulacak. Kullanıcılar, Vodafone SüperNet 4.5G'nin avantajlarını 4.5G hızıyla deneyimlerken, Spotify köşesinde 4.5G hızında müzik, Gameloft köşesinde ise 4.5G hızında oyun deneyimi yaşayacaklar. Ayrıca, sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift ile oyun oynayarak bu anları 4.5G hızıyla paylaşabilecekler. Diğer yandan, 360 Stand köşesinde ise kullanıcıların SIM kart, akıllı cihaz ve izinli geçiş kontrolleri yapılarak 4.5G teknolojisine hazır olup olmadıkları konusunda bilgi verilecek ve 4.5G'ye hazır hale gelmeleri için gerekli yönlendirmeler yapılacak.


Film indirmek 11 dakika sürecek

Nisan ayında hizmete sunulacak 4.5G teknolojisi, mobil internet kullanıcılarına daha hızlı ve kaliteli internet deneyimi yaşatacak. 4.5G, çokoyunculu online oyunlar, yüksek performanslı bulut platformlarına erişim, ses ve görüntü akışı gibi hizmetlerde kullanıcı deneyimini önemli ölçüde artıracak. Buna göre, 3G teknolojisiyle 1 saat 15 dakikada indirilebilen bir Blu-ray film dosyası, 4.5G teknolojisiyle sadece 11 dakikada indirilebilecek. HSDPA 3G teknolojisi üzerinden 27 saniyede indirilebilen 50 megabaytlık bir müzik albümü ise 4.5G teknolojisiyle yaklaşık 2 saniyede tamamen indirilebilecek. İnternet üzerinden oynanan bilgisayar ve konsol oyunlarında gecikme ve duraksamalar yaşanmayacak. Diğer yandan, 4.5G şebekesi üzerinden VoLTE teknolojisiyle yüksek kaliteli sesli aramalar da yapılabilecek.

Kullanıcıların 1 Nisan itibariyle 4.5G hizmetinden yararlanabilmeleri için, 4.5G uyumlu bir akıllı cihaza ve SIM karta sahip olmaları, cihazlarındaki mobil ayarlarından LTE veya 4.5G'yi seçmeleri, 4.5G'ye kayıt olmaları ve 4.5G kapsama alanında bulunmaları gerekiyor.