Bildiğiniz gibi Whatsapp hiç boş durmuyor ve sohbet uygulamasına yeni yeni özellikler getirmekle meşgul.Şimdiki özelliği ise henüz test aşamasında olan ve Twitter'ın bir özelliği olarak kullanılan 'mention' sistemi.

Twitter'da bu özelliği attığımız bir tweet'te bahsetmek istediğimiz kişinin kullanıcı adını@kullanıcıadı (örn: @ssezercevik) şeklinde yazarak kullanıp kendisiyle iletişim kurmuş oluyorduk.

Whatsapp'ta bu özelliğin güzelliğini farketmiş olacak ki özellikle grup konuşmalarında örneğin arkadaşımızı ilgilendiren bir konu olduğunda aynı Twitter'da olduğu gibi kullanıcı adını yazarak kendisinin de haberi olacak biçimde bahsedebileceğimiz bir özellik getirmeye hazırlanıyor.

1466681115_whatsapp-mention-yeni.jpg

Şu anda ilk testleri yapılan bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil ama özellik gerçekten fazla fazla işe yarayacaktır.

Görselde bir arkadaşınız bir grupta sizden bahsettiğinde Whatsapp'ın sizi o gruba davet edebileceği bir link göndermesi de görülmekte.Bu aynı zamanda da kurduğunuz bir grubun linkini katılmasını istediğiniz bir arkadaşınıza direkt olarak gönderip onu gruba davet edebileceğiniz anlamına da geliyor.

Özelliğin ne zaman gelebileceği hakkında bir bilgi yok fakat Whatsapp'ın yeni özellikler için yaptığı testler fazla uzun sürmüyor bu yüzden çok uzun sürmeyecektir.