Whatsapp ve Telegram'a rakip olabilecek yeni bir anlık mesajlaşma uygulaması ücretsiz olarak Play store'da yerini aldı. Diğer benzer uygulamalara fark atacak Blabel isimli uygulama gizli modu sayesinde arkadaşlarınızla güvenli bir sohbet oluşturmanıza imkan sağlıyor. 

WhatsApp benzeri bir telefon numarası kayıt sistemine sahip uygulama telefon numaranızı girdikten sonra size saniyeler içinde bir kod numarası gönderiyor. SMS yoluyla aldığınız bu kodu numaranızın altındaki kod hanesine yazıp onayladıktan sonra adınızı ve profil resminizi eklemeniz için bir başka ekrana geçiş yapıyor. Kullanıcı adınızı durumunuzu ve profil fotoğrafınızı ekleyeceğiniz kartı doldurduktan sonra uygulamayı kullanan diğer kullanıcılar ile bir sohbet başlatmak mümkün hale geliyor. Grafik arayüzü, zarafeti ve özgürlük içeren uygulama üç farklı renkli tema ile kullanıcıların farklı ekranlar oluşturması sağlıyor. 

Ayrıca konuşmaları resim eklemek için uygulama içinde mevcut olan 18 duvar kağıdı veya galerinizden bir görüntü seçerek mesaja ekleyebiliyorsunuz. Uygulamanın en iyi özelliklerenden biride arkadaşlarınızla sohbet ederken yan taraftaki kontrol panelini kullanarak sesli mesajları (Bas/Konuş) düğmesiyle kaydederek arkadaşınıza göndermeniz mümkün. Uygulama web uygulaması sayesinde aynı kullanıcı hesabı ile maxsimum 5 cihazla kişiler, ayarlar, sesler, resimler gibi verilerinizi senkronize ederek eşitleyebilirsiniz. 

Uygulamanın önemli ve gizli mesajlar için, özel mod sağlayan bir özelliği bulunuyor. Bu özellik Snapchat benzeri mesajların sadece belirli bir süre için okunabilecek şekilde web üzerinde veya cihazlarda hiçbir iz bırakmayacak şekilde tüm içeriği kendi kendine imha etmesini sağlıyor. 

Uygulamanın tek eksik yönü şimdilik Türkçe dil desteğine sahip olmaması. Onun haricinde hem arayüz hemde kişiselleştirme bakımından rakip uygulamalarla boy ölçüşecek özelliklere sahip ve ücretsiz. Türkçe dil desteğinin olmamasına rağmen uygulamayı kullanmak isterseniz aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.