Windowsk kullanıcılarının hızlı bir şekilde büyümeye devam etmesinden ötürü beraberinde gelen bir çok alanların değiştirilmesinde ki özelliklerin neler olacağı hakkında bilgilendirmeler geldi. Kişiler artık bu özellikler doğrultusunda Windows 10 kullanmaya devam edebilecek.

Windows 10, kısmen "hizmet" olarak sunulan bir platform olduğundan internet üzerinden sıkça güncelleniyor. Aylık ve periyodik güncellemeler alan işletim sistemi, güvenlik, kararlılık ve işlevsellik olarak kendisini devamlı olarak geliştiriyor.

Ancak Windows 10'un güncellemeleri, en başından beri küçük (veya duruma göre daha büyük) bir sorunla geliyordu: Güncellemelerin neleri değiştirdiği, çoğu zaman Microsoft tarafından açıklanmıyordu. Güvenlik dışında yapılan değişiklikleri ne Windows Update üzerinde, ne Microsoft'un web sitesinde bulmanız mümkün değildi.

Ancak IT departmanlarının ve kullanıcıların baskısı işe yaramış görünüyor. Microsoft, yaptığı bir açıklamada Ekim itibariyle bu ilkesini değiştireceğini ve aylık güncellemelerin içerikleri hakkında belgeler yayınlayacağını söyledi.

Yayın notlarının ilk bölümü, burada şimdiden yayınlanmış bulunuyor. Sayfaya baktığımızda Windows 10 sürüm 1511'in yapı 10586.104'e yükseltildiğini ve güncelleme içerisinde bazı onarımların bulunduğunu anlayabiliyoruz. Güncelleme içerisinde herhangi bir yeni işlev ise bulunmuyor. Güvenlik dışındaki en önemli değişiklik ise Edge web tarayıcısının InPrivate modda gezilen sayfaların öğrenilmesini engelleyen onarım.