Bir grup araştırmacı yapay zekanın bir sihirbazlık numarası yapıp yapamayacağını denemişler. Sihirbazların çok kullandığı iskambil kartı ile zihin okuma numarası, bu sefer teknoloji yolu ile gerçekleştirilmiş. Bu numara beyin dalgaları okuma ve gizli kameralar kullanmadan yapılmış.

Londra'daki Queen Mary Üniversitesi'nde gerçekleştirilen deney şöyle gerçekleşmiş:

Zihin okuma deneyinde insan bir sihirbaz bir kişiye üzerinde bir kelime ve bir imaj olan iki kart setinden toplamda sekiz kağıt seçtiriyor. Kartları alan kişi bunların arasından bir imaj ve bir kelime kartı alıp kalanları sihirbaza göstermeden geri veriyor. Sihirbaz seçilen imaj ve kelime kartlarını tahmin etmeye çalışıyor. Ama burada asıl numara psikoloji ve telkin kullanarak sihirbazın kendi istediği kartları karşısındakine çektirmesi üzerine kurulu.

Yapay zeka tarafında ise benzer bir yöntem kullanılmış. Geliştirilen algoritma birbiri ile alakalı bir dizi imaj ve bir dizi kelime seçmiş. Tematik kategorilerden oluşan bu diziler oyun kartlarına basılmış. Numara uygulanacak kişi bu kart grupları arasındaki ilişkileri bilmeden kafasına göre imaj ve kelime kartları seçiyor. Ama kişinin bilmediği şey ise kart çektiği destelerin yapay zeka tarafından özel karıştırma teknikleri ile düzenlenmiş olması. Yapay zeka seçilmiş olan kartların arasından kişilerin bağlantı yapacağı kartların olasılık tahminini yaparak, en yüksek çıkabilecek kartları hesaplıyor ve yüksek ihtimalle de doğru bilebiliyor.