Barselona'da düzenlenen MWC fuarına yerli teknoloji markaları da katılıyor. General Mobile de bu markalardan biri. Firma GM 9 ailesine GM 9 Go ve GM 9 Plus olmak üzere iki yeni model daha ekledi.

Fuarda tanıtılan yeni model 6.22 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Tasarım anlamında abisi GM 9 Pro'ya fazlasıyla benzeyen model aynen onda olduğu gibi kırmızı renkli bir güç tuşuna sahip.

Gücünü yapay zeka ve AR Core destekli MediaTek Helio P60 işlemciden alan telefonda önde 8, arkada 12+5 MP kamera bulunuyor. Fiyatı henüz belli olmayan telefonun muhtemelen GM 9 Pro'dan ucuz olması bekleniyor.

Telefonda 3 GB RAM, 32 GB depolama ve bunlara ek olarak 256 GB'a kadar destek veren microSD bellek kartı yuvası yer alıyor. Bu telefonda Google ile işbirliği yapan General Mobile artırılmış gerçeklik konusunda bazı geliştirmeler de yapacak. Firmadan aldığımız bilgiye göre markaya özel bir asistan ile kullanıcının telefonla sesli iletişim kurması mümkün hale geliyor. Google Asistan benzeri olması beklenen yeni özellik telefonla beraber önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak.