Kenan Onat

Cep telefonumuzun şarjının bitmesi en büyük sorunlarımızdan bir tanesidir. Şarj yüzdesi birer birer azaldıkça böyle içimizde fırtınalar kopar. Giden her bir şarj yüzdesi adeta bizden bir parça götürür. O şarj birer birer eksildikçe kafamızda türlü türlü sorular ortaya çıkar. "Hadi ya akşama kadar yetse bari." "Adaptörü de getirmedik ne yapacağız otobüste şimdi kaç saat öyle?" "Cevap vermezsek şimdi bir de yiyeceğim fırçayı düşün!" "Ne güzel o oyunda o bölümü bitirirdim ben metroda!" gibi sorularla kendimizi meşgul ederiz.

Teknoloji de senin için çalışıyor bak. Sen bu bütün sorulardan kurtul diye adamlar akıllı şarj kemeriniyapmışlar. Bak bu kemer akıllı. Neden mi akıllı? Seni en büyük derdinden kurtaracak. Nifty firması şarj sorununu ortadan kaldırmak veya en aza indirmek için bu kemeri yapmışlar. İnsanların en çok kullandığı giysi aksesuarın kemer olduğunu düşünmüşler. Videoda tek tek anlatmışlar kemerin özelliklerini.

Kemer derisinin altına yerleştirdikleri batarya ile kemeri akıllı şarj kemerine dönüştürmüşler. Tabi bu sendeki her kemere olacak diye bir şey yok. Eğer ki bu kemeri almak istiyorsan elini cebine atacaksın. Projelere verdiği destekle tanınan Kickstarter'da 50.000 hedefe ulaşmasına az kalan bu kemer 130 dolardan satılıyor. Yani şuandaki kurdan yaklaşık 377 lira. 

3000 mAh kapasitesiyle bu kemer telefonunu baştan sonra şarj edebilir. Peki ben telefonu şarj etmek için herkesin içinde kemerimi mi çıkaracağım? Düşünsene sokakta şarjın bitmiş ve sen bir anda kemerini çıkartıyorsun. Yok öyle bir şey. Kablosuz şarj özelliğine sahip bu kemer ile telefonunu sadece kemerine değdiriyorsun. Hızlı şarj ile 4 dakikada telefonun şarjı tam olacak.

Bak kablosuz şarj özelliği olmayan telefonları da düşünmüş bu firma. Özel bir usb şeklinde  5 cm'likkabloyu bir ucu telefonuna bir ucunu da kemerine bağlıyorsun ve telefonunu atıyorsun cebine yolda yürürken anında şarj oluyor. (Webtekno)