Android'in Youtube uygulaması, sır saklama konusunda artık çok daha iyi. YouTube, Android uygulamasına Gizli Mod özelliği getirdi. Gizli Mod özelliğini etkinleştirerek izlediğiniz videoların YouTube geçmişinde görünmemesini sağlayabilirsiniz.

Chrome'dakine benzer bu gizli mod işlevi, YouTube uygulamasında Mayıs'tan bu yana test ediliyordu. Çoğu web tarayıcısı, ziyaret ettiği web sitelerin geçmiş kayıtlarında görünmesini istemeyen kullanıcıları için bir ‘gizli mod’ özelliği sunuyor. Gizli mod özelliğini açtığınızda tarayıcılar girdiğiniz web siteleri takip etmeye devam etse de giriş yaptığınız web siteler, attığınız mesajlar ya da dahası tarayıcı geçmişinizde görüntülenemez.

Gizli Moda ulaşmak için Android kullanıcıları uygulamaya girdiklerinde ‘Hesap’ menüsünü açarak Gizli Mod özelliğini etkinleştirebilecekler. Böylece YouTube’da izlediğiniz herhangi bir video geçmişte yer almayacak. İşlevi açtığınızda, okulunuzun, şirketinizin ve servis sağlayacınızın YouTube etkinliğinizi görebileceğine dair bir bilgi görüntüleniyor. Gizli modda bulunduğunuz sürece uygulamada buna dair birkaç işaret görüyorsunuz. Gözlüklü ve şapkalı tanıdık simge, profil simgesinin yerini alırken alttaki Çubuk, gizli modda olduğunuzu belirgin bir biçimde gösteriyor. 

Fakat Gizli Mod özelliğini etkinleştirdiğinizde yalnızca Ana Sayfa ve Trendler sekmelerini ziyaret edebileceksiniz. Abonelikler, Gelen Kutusu ya da Kitaplık sekmelerine erişmeye çalıştığınızda Gizli Mod’un açık olduğunu ve içeriği görmek için Gizli Mod’u kapatmanız gerektiğini söyleyen bir uyarı ile karşılaşacaksınız. Gizli Mod aktif olduğu sürece altta yer alan ince bir şeritte gizli modun aktif olduğu hatırlatılacak.