Bağışlar, Youtube’da eskiden kanal sistemi yokken, bir profille sadece bir yere videolarımızı yükleye bilme imkanımız vardı ve Youtube profil linkimiz şu şekil görünüyordu

http://www.youtube.com/DENEME gibi. Daha sonra Youtube’ye kanal özelliği geldi ve bu sayede tek bir profilden farklı amaçlar altında istediğimiz kadar kanal oluşturarak videolarımızı dilediğimiz kanalda görünecek şekilde yükleyebilmeye başladık, dedi. 

Dilediğiniz kanal için boşta olan isimlerden dilediğiniz kanal profil linkini özgürce alabiliyorduk.. Böylece kanalınız karmaşık URL görüntüsünden kurtulup http://www.youtube.com/KANALADI şeklinde hoş bir görüntüye kavuşabiliyordu. 

Daha önceden “Youtube Gelşmiş Hesap Ayarları” linkine tıklayıp “Özel URL oluştur” linkinden rahatlıkla kanal adı oluşturabiliyorduk. 

Bağışlar, Youtube yeni geçmiş olduğu Özel URL sistemi ile artık belirli uygunluk gereksinimlerini yerine getiren hesaplara kanal ismi verme hakkını sağlayacak, açıklamalarında bulundu. 
Uygunluk gereksinimleri !

Kanalınıza özel bir URL almak için hesabınızın iyi durumda olması ve başka birkaç gereksinimi daha karşılaması gerekir:

•    500 veya daha fazla abonesi olmalıdır
•    Kanal en az 30 günlük olmalıdır
•    Kanal bir fotoğrafı kanal simgesi olarak yüklemiş olmalıdır
•    Kanal bir kanal resmi yüklemiş olmalıdır

Resmi web sayfanızı kanalınızla ya da +Sayfanızla bağlayarak ve doğrulayarak da özel bir URL almaya hak kazanabilirsiniz. Bu gereksinimleri tamamlayan hesaplar, aşağıdaki adımları izleyerek kanalları için Özel URL almayı talep edebilirler.

Kanalınız için Özel URL alma

Özel URL almaya hak kazandığınızda e-postayla ve İçerik Stüdyosu Kontrol Paneli'nizde bildirim alacaksınız.

Özel URL'nizi almak için:
1.    YouTube'da oturum açın ve İçerik Stüdyosu'na gidin.

2.    "Yeni bir özel URL alın” bildiriminizi arayın ve içindeki bağlantıyı tıklayın

3.    Özel bir URL talep etmek için yeniden yönlendirilirsiniz.

4.    Onayını aldığınız özel URL'leri görürsünüz. Bunların değiştirilmesi mümkün değildir. URL'yi kendinize özel yapmak için birkaç harf veya sayı eklemeniz de gerekebilir.

5.    "Hizmet Şartları'nı kabul ediyorum” ifadesinin yanındaki kutuyu işaretleyin, ardından sol alt köşedeki URL'yi değiştir'i tıklayın.

6.    Bu URL hem YouTube kanalınıza hem de Google+ kimliğinize bağlanır. Onaylandıktan sonra URL'nizi değiştirme isteğinde bulunamazsınız. Emin olduğunuzda Seçimi onayla'yı tıklayın.
Özel URL'nizin büyük harf kullanımını veya aksan işaretlerini değiştirme

Özel URL'nizin büyük/küçük harf kullanımını veya aksan/fonetik işaretlerini değiştirmek istiyorsanız şu adımları uygulayın:

1.    Google+'da oturum açın. İmlecinizi Google+ ana menüsünün sol üst köşesine getirin ve ardından kanalınızla ilişkilendirilmiş sayfayı veya profili seçin.

2.    Hakkında sekmesini tıklayın ve Bağlantılar > Google+ URL'si altında Düzenle'yi tıklayın.

3.    Biçimlendirmede düzenleme yapmanıza olanak tanıyan bir kutu görünür.

URL'nin kendisini değil yalnızca büyük/küçük harf kullanımını veya aksan/fonetik işaretlerini değiştirebileceğinizi unutmayın.