Google’ın başarılı hizmet kollarından biri olan YouTube, yeni bir özellikle daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Son zamanlarda akıllı cihazlar için geliştirilen internet tabanlı müzik dinleme ve video izleme uygulamalarına getirilen Offline Play (Çevrimdışı oynatma) özelliği, şimdi de Youtube uygulamasına getiriliyor.

Tam kapasite olarak yayına alınacağı duyurulan yeni özellik sayesinde, YouTube’da izlediğiniz videolar siz dinlerken kaydolacak ve yeniden oynatmak istediğinizde internetinizin kotasına dahi dokunmadan cihazın kendi hafızasından gösterilecek.

Yani, izlediğiniz bir videoyu yeniden oynatmak istediğinizde yeniden dolmasını beklemeyeceksiniz. Tabi bu kadar da değil, klipleri indirip cihazınıza atmış gibi internet yokken de listeye koyduklarınızı izleyebileceksiniz. Mobil internet paketi kullanıcılarının yüzünü güldürecek bu yeni özellik ilk olarak Hindistan’a ve hemen ardından da diğer Avrupa ülkelerinde kullanıma sunulacak.

Pre-Load özelliğinin güncelleme olarak ülkemize geliş tarihi ise henüz belli değil. Yeni gelişmeleri yeniden sizlerle paylaşacağız.