Akıllı telefonunuzla selfie çekmeyi seviyor musunuz? Peki şimdi bunu bir adım ileriye götürmeye ne dersiniz? Microsoft'un Face Swap isimli yeni uygulaması ile çektiğiniz fotodan yüzünüzü alıp, internette bulacağınız bambaşka bir fotoya yapıştırabilirsiniz. Bunun için bir Photoshop uzmanı olmanıza da gerek yok, çünkü işin büyük kısmını uygulamanın arka planındaki imaj analiz sistemi otomatik olarak hallediyor.

Uygulama çektiğiniz (veya önceden çekmiş olduğunuz) selfie fotodan yüz hatlarınızı kesip alıyor. Sonra Microsoft'un Bing arama motoru ile internetten istediğiniz insan fotosunu (bir sporcu, politikacı veya astronot bile olabilir) seçip, yüzünüzü o fotoya yerleştirebilirsiniz. Uygulama yerleştirmeyi daha inandırıcı kılabilmek için yüzünüzdeki ışık ve gölgeleri bile otomatik ayarlıyor. Hatta doku oynaması ile suratınızı bir heykelin kafasına yerleştirmek bile mümkün.

Bu uygulama Microsoft Garage isimli programından çıkmış. Bu programda Microsoft çalışanları iş saatlerinin bir kısmını yaratıcı veya yenilikçi ürünler, çözümler geliştirmeye harcıyor. Eğer ilginizi çektiyse, Face Swap uygulamasını hemen şimdi Android platformu için Google Play Store mağazasından ücretsiz şekilde indirebilirsiniz.