Balıkesir'in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Edremit Halk Eğitim Merkezi (EHEM) yıl sonu sergisini düzenlediği tören ile açtı. Serginin açılış kurdelesini Edremit Kaykamamı Abdülhamid Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka,Cumhuriyet Baş Savcısı Şenol Taşkale, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve Hayır Sever Fennur Sözen birlikte kestiler.

EHEM'in çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar "Halk Eğitimini "Toplum kadar geniş, hayat kadar çeşitli" olarak tanımlayan büyük önder M. Kemal Atatürk'ün veciz sözünden hareketle ilçemizde her yerinde ihtiyaç duyulan her alanda hayat boyu öğrenme sologanıyla verilen hizmetlerin taçlandırıldığı öğretmen ve usta öğreticilerimizin, idarecilerimizin kısacası EHEM ailesinin emekleriyle edinilen bilgilerin, becerilerin, öğrenme ürünlerinin gözler önüne serildiği, bir kültür ve sanat etkinliğine, 39 kursumuzun yıl sonu karma sergisi açılış töreninde sizlerle birlikteyiz" dedi.

Damar "9 Aylık dönemde 18 yerleşim biriminde, 70 farklı noktada 103 dalda açtığımız 417 kursumuzda 9 bin 900 kursiyere ve 2 bin 300 Açık Öğretim Öğrencimize hizmet verilmiştir. Yaz aylarında açılacak kurslarımızla bu hizmetler devam ettirilecektir. Kurslarımızdan 41'i belediyemizce tahsis edilen ortamlarda açılmış ve bu kurslarda bin 134 kursiyere eğitim hizmeti verilmiştir. Hayat Boyu Öğrenme etkinliklerine katılım oranımız her yıl artarak ilerlemektedir. Merkezimizce son beş yıl içerisinde yaklaşık 50 bin kursiyere eğitim hizmetleri verilmiştir. Öğrenen şehirler kervanında Edremit'i en önlere taşımanın gayreti içerisindeyiz.

Hayatınızın bir dönenimde merak ettiğiniz, ilgi duyduğunuz, öğrenme ihtiyacı hissettiğiniz her alanda ihtiyaçlarınızı karşılamak, yeni dostluklar kurmak, yeni beceriler, yeni meslekler edinmek istiyorsanız lütfen kapımızı çalınız. Biz Edremit'in her yerindeyiz"dedi.

Daha sonra çeşitli kursları devam ederek başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları Edremit Kaymakamı Abdülhamid Erguvan, Edremit Kaymakamı Kamil Saka ve Hayır Sever Fennur Sözen tarafından verildi. Sertifika töreninin ardından folklör gösterisi ilgi ile izlendi. Programın sonunda ise eğitim sezonu boyunca yapılan kursların karma sergisi Edremit Kaykamamı Abdülhamid Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka,Cumhurit Baş Savcısı Şenol Taşkale, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve Hayır Sever Fennur Sözen tarafından kesilen kurdela ile açıldı. Sergiyi gezenler el emeği göz nuru eserleri ilgi ile izlediler ve kursiyerlere başarılar dilediler.

6 Makaslı Açılış

6 Makaslı Açılış

6 Makaslı Açılış

6 Makaslı Açılış

6 Makaslı Açılış

Kaynak: İhlas Haber Ajansı