Adana'da geçen yıl, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün dağıttığı ilaçlarla bin 30 kişi sigarayı bıraktı.

Sigara bırakma tedavisinde kullanılan bilimselliği kanıtlanmış ilaçlardan 300 bin kişiye yetecek kadarı Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından satın alındı ve 23 Şubat itibarıyla dağıtımına başlandı. 23 Şubat'tan itibaren kentte 3 bin 26 sigara bırakma ilacı dağıtılarak, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara destek verildi.

Adana Halk Sağlığı tarafından yapılan açıklamada, ilde aktif olarak 7 Sigara Bırakma Polikliniği'nin hizmet verdiği belirtildi. Açıklamada, 2013 yılında 5 bin 436, 2014'te 5 bin 411 başvuru yapıldığı, 2013 yılında bin 270, 2014 yılında ise bin 30 kişinin sigarayı bıraktığı vurgulandı.

Vali Yardımcısı Ali Bezirgan, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik ve tüm kurum amirlerinin katılımlarıyla Adana Hekimevi'nde gerçekleştirilen "Dünya Tütünsüz Günü" kutlama ve ödül töreninde; hiçbir çalışanının tütün ürünü kullanmadığı iki şube, 29 Aile Sağlığı Merkezi ve 6 okula plaket verildi.

Öte yandan, kentte bulunan sigara bırakma poliklinikleri hekim ve personellerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Adana’da Bin 30 Kişi Sigarayı Bıraktı

Adana’da Bin 30 Kişi Sigarayı Bıraktı

Adana’da Bin 30 Kişi Sigarayı Bıraktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı