AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ömer Ünal, seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Derbent ilçesini ziyaret etti.

Ünal, kendisine eşlik eden Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ve partililerle birlikte ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ünal, ilçeye bağlı Çiftliközü Mahallesi'nde de bir kahvehanede mahalle sakinleriyle buluşarak istişare etti.

7 Haziran seçimlerinin Konya ve Türkiye için önemine dikkat çeken Ünal, Konya'nın öz evladı ve bu toprakların çocuğu olan Davutlar'ın oğlu Ahmet Davutoğlu'nun Konya'dan milletvekili adayı, genel başkan ve başbakan olarak ilk kez 7 Haziran'da milletin huzurunda olduğunu söyledi. Ünal, "Bizim Konya olarak, Konyalılar olarak evladımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bugünkü 7 Haziran seçimleri emin olun ki, Konya için belki diğer illere göre bir değil, birkaç kat daha önemli. Çünkü 7 Haziran akşamı yerel, ulusal ve uluslararası basın sadece bir şeyi sorgulayacak, "Ahmet Davutoğlu memleketinde ne aldı. Ahmet Davutoğlu'na memleketi Konya sahip çıktı mı?" bunu sorgulayacak. Ben göğsümü gere gere şunun olmasını arzu ediyorum; "Konyalı evladına sahip çıktı, bugüne kadar en büyük desteği AK Parti olarak Konya'da Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan, başbakan olarak girdiği seçimde Konyalı verdi" bunu canı gönülden kalben istiyorum. Bu sadece 7 Haziran değil, Türk siyasi hayatının yıllar sonrasında bile önümüze bizim için bir karne konulduğunda Konya olarak Konyalılar olarak o gün "Ahmet Davutoğlu'na sahip çıkan Konya" diye inşallah anılmak istiyoruz. Ben şunu bir çok yerde zikrediyorum, diyorum ki; zamanında Isparta Demirel'e sahip çıktı, zamanında Malatya rahmetli Özal'a sahip çıktı, yine zamanında Rize önce Mesut Yılmaz'a sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktı. Ben bunu bugün diyorum, yıllar geçmiş aradan. İnşallah hem 7 Haziran akşamı, hem yıllar sonra da "Konya evladına, öz evladına, Ahmet Davutoğlu'na sahip çıktı" dedirtmemiz gerekiyor. Bu bizim için inanın o kadar önemli ki, tamam diğer şehirlerde AK Partimiz en iyi dereceyi almalı. Ama biz Konya'da rekor kırmalıyız. Konya'da bugüne kadar AK Parti'nin aldığı en yüksek oyu almalıyız" dedi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da konuşmasında, 7 Haziran'daki seçimde AK Parti açısından güzel sonuçların ortaya çıkacağını belirterek, "85 yıllık belediye olan Derbent köy gibiydi ama şimdi mahalle sakinleri olarak gelen hizmetleri hepiniz görüyorsunuz. Şu kısa sürede arı kovanı gibi çalışıyoruz, el atmadığımız hiçbir yer yok. Derbent Belediyesi'nin bütçesini toplasanız, katlasanız, çarpsanız şu bir yılda yapılanın onda biri kadar yok. O zaman bu imkanlar nereden geliyor. Bu hükümetimizin ve Konya Büyükşehirimizin gücünden geliyor" dedi.

Acar, Derbent ilçesinde, yerel seçimlerin çok çok üstünde bir havanın olduğuna da vurgu yaparak, "Gördüğümüz tablo Allah'ın izniyle çok sevindirici, inşallah Derbent'teki bu gelişme diğer ilçelerimizdeki gelişme, Konya'mızın merkezi zaten çok daha iyi durumda, taşra ilçeleri olarak biz de merkeze yaklaştığımız anda inşallah çok güzel bir sonuca ulaşacağız" diye konuştu.

AK Partili Aday Ömer Ünal Derbent İlçesini Ziyaret Etti

AK Partili Aday Ömer Ünal Derbent İlçesini Ziyaret Etti

AK Partili Aday Ömer Ünal Derbent İlçesini Ziyaret Etti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı