Antalya'dan en genç milletvekili adayı olan AK Parti milletvekili adayı Sena Nur Çelik, 7 Haziran 2015 seçimlerinin başörtülü kadınların seçilme haklarını kullandıkları ilk seçim olacağını söyledi.

AK Parti Antalya milletvekili adayı Sena Nur Çelik, Tosmur Mahallesi'nde yaptığı konuşmada, "Bu ülkede kadınlara seçilme hakkı 1934 yılında verildi. Fakat başörtülü kadınlarımızın bu hakkı kullanması senelerce engellendi. Ak Parti başörtülü kadınlarımızın seçilme haklarını kullanmasının önündeki engelleri bir bir kaldırdı. 7 Haziran 2015 seçimleri başörtülü kadınlarımızın seçilme haklarını kullandıkları ilk seçim olacak. 7 Haziran'dan sonra milletimizin iradesini yansıtan

demokratik, katılımcı, sivil ve özgürlükçü bir anayasa yapmak için çalışacağız" dedi.

"ALANYA TURİZMİNİ 12 AYA YAYMAK İSTİYORUZ"

Turizmle ilgili projelerinin olduğunu ifade eden Çelik, "Alanya'da turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. Bunu hem ulaşım kalitesini arttırarak, hem de turizmi çeşitlendirerek yapacağız. Kış turizmini canlandırmak için Akdağ'a bir kayak merkezi yapacağız. Yine spor turizmini geliştirmek için golf sahaları yapağız. Dünyadaki önemli bir başka turizm çeşidi de kongre turizmi. Alanya'da büyük bir kongre merkezimiz var. Önümüzdeki dönemlerde bu kongre merkezini daha etkin kullanmak için çalışmalar yapacağız. Ulaşım ile ilgili en önemli projelerimiz Antalya-Alanya otoyolu ve hızlı tren projesi. Bu projeler Alanya'ya gelen nitelikli turist sayısını arttırarak, bölgedeki turizm gelirlerinin artmasını sağlayacak" şeklinde konuştu.

Çelik, seçim çalışmalarına sabah saatlerinde pazar pazarı esnafını ziyaret ederek başladı. Yaklaşık 700 pazar esnafını tek tek ziyaret eden Çelik, yeni Türkiye'nin yeni projelerini anlatarak pazarcılardan destek istedi. Pazar ziyaretlerinin ardından çalışmalarına Ahmet Tokuş Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ederek devam eden Çelik, esnaf ve yoldan geçen vatandaşlara karanfil dağıttı. Esnafı ziyaret eden Sena Nur Çelik, AK Parti'nin Türkiye'nin ikinci atılım döneminde yapacağı projelerden bahsetti. Pazar ve esnaf ziyaretlerinin ardından genç vekil adayının bir sonraki adresi ise, Faruk-Ümran Karagedik çiftinin düğünü oldu. Çelik, Faruk-Ümran Karagedik çiftine mutluluklar diledi.

AK Parti Antalya milletvekili adayı Sena Nur Çelik, gün içindeki son programında Tosmur Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Diamond Hill Resort Hotel'de mahalle sakinleriyle bir araya gelen genç vekil adayına ilgi yoğundu. Programa İstanbul Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katılarak, Çelik'e destek oldu. Çelik'e programın sonunda AK Parti Tosmur Gençlik Kolları tarafından beraber çekilmiş çerçeveli resim hediye edildi. Program otel önünde çekilen toplu fotoğrafla son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı