AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, muhalefetin boş vaatlerle algı oluşturmaya çalıştığını ileri sürdü.

Kavuncu, basın mensuplarıyla Ayyıldız Cafe'de bir araya geldi. Kavuncu seçim çalışmaları ve gündeme dair konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Vural Kavuncu, seçim çalışmalarının çok iyi şekilde devam ettiğini, 7 Haziran'da milletin destekleriyle Kütahya'da 4'te 4 yapacaklarını belirtti.

Konuşmasına ilk Samsun'da Op. Dr. Kamil Furtun'un görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmesine değinen Kavuncu, "Toplumda şiddetin her türlüsüne karşıyız. Hele sağlık sektöründe şiddete sıfır toleranstayız. Bu tür olaylarla ilgili tedbirler tekrar alınması için çalışılacak. Vefat eden doktorumuz için baş sağlığı ve yakınlarına sabırlar diliyorum" dedi.

Vural Kavuncu, Kütahya'da muhalefetin elle tutulur tek bir söylemi, tek bir projesi, ileriye dönük bir atılımı yok. Bütün siyasi temellerini iftiraya, algı oluşturmaya, yalanlar üstüne kurmuş bu şekilde yürütüyor" diye konuştu.

"Bugün sokaklarda dolaşan araçlarda hırsız, yalancı gibi söylemlerde araçların dolaştırılması siyasetin düştüğü seviyeyi gösteriyor" diyen Kavuncu, "Bugün artık halkımız nefret dilini benimsemiyor. AK Parti'nin ne sokakta, ne sosyal medya da milletvekili ile alakalı, seviyesiz bir söz, bir hakaret olmazken, başkaları şahsımla alakalı utanmazlar, arlanmazlar, hırsızlar gibi kendimin bile söylemekten ar edineceğim pek çok cümlenin sıralandığını ve başka da birşeyin gündemlerinde yer almadığını görüyorsunuz. Aslında muhalefet hizmetleriyle, düşündükleriyle alakalı konuları ortaya koymalı. Mesela siz 1 metre yol yaptınız ama 2 metre yol olmalıydı, 1 okul değil 2 tane okul yapmam gerekiyor, burada bu eksik, bunun konması gerekiyor demesi gerekirken, bununla alakalı torbaları boş ağızları dolu, bir deyiş vardır tarlada izi olanın hasatta yüz olur diye biz bugün muhalefeti tarlada izi olmayan, eseri olmayan yaptıkları, yapamadıkları ortada olan dönemlerden tanıyoruz" dedi.

"OYUNLARLA AK PARTİ'Yİ YIPRATMAY ÇALIŞIYORLAR"

Seçim çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Kavuncu, "Başka farklı oyunlarla AK Parti'nin yıpratılmasına şahit oluyoruz. Ak Parti'nin Genel Başkanı'nın değişmesiyle partide bir zayıflama olacağı ve sandıkta milletin teveccühünü kaybolmadığını başka türlü oyunlarla Ak Parti'nin gücünün zayıflatılarak farklı senaryolar üretilesiyle ile ilgili bir seçim geçiriyoruz. Aslında muhalefetin havlu atarak girdiği bir seçim bu, ana muhalefet yüzde 35 gibi bir çıta koydu. Oysa kendilerinin çok başarılı bir olacakları bir çıta ama iktidar için yeten bir hedef değil. Dolayısıyla muhalefetin tümünün halkımıza vaat ettiğini tek bir şey var o da koalisyon. Bu koalisyonunda yapısı belli değil, bu tam anlamıyla söylenmese de, CHP ve MHP'nin ve dışardan da Hdp'nin azınlık hükümetini desteklemesi yönünde bir formül olduğu apaçık ortada. Bunun DHP üzerinden oynandığını görüyoruz. Ana muhalefet HDP'ye fazla dokunmayacaklarını, onunla ilgili bir söylem geliştirmeyeceklerini, onların meclise girmelerini açıkça beyan ettiler. Biz seçim sürecinde ne CHP'den ne de MHP'den HDP ile ilgili bir eleştiri bir şey duymadık. Onun ötesinde Türkiye'de güvenlik açısından sorun kabul ettiğimiz paralel yapılanmanın apaçık desteklerini görmeye başladık. Hdp'ye destek için çağrılar yaptıklarını görmekteyiz. Biz halkımızın bu oyunların farkında olduğunu biliyoruz. Halkın teveccühünü meydanlar gösteriyor. Bizim iki tane talebimiz var. Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi. Bizim uyardığımız nokta ise koalisyonun ülke için bir kaos olduğu, bir maceraya atılmamak gerektiğini, daha önceki yıllarda denendiğini, ülkenin bundan bir yarar görmeyip uçuruma doğru sürüklendiğini çok net olarak gördük. Dolayısıyla biz istikrarı, gücün ve kalkınmanın temelinde Ak Parti olduğunu önemle vurgulayarak halkımızın desteklerini istiyoruz. Gözlemlediğim kadarıyla halkımız bunları çok iyi biliyor. Oyunlara gelmiyor. Muhalefetin iki tane çıkışı var bir tanesi vaatler, bu vaatlerin arkasının olmadığı, desteksiz olduğu halk nezdinde görülmüş durumda, ikinci olarakta, ellerinde bir proje, geleceğe dair bir haritaları yok. Ellerindeki tek güç, vatandaşların arasında kin, nefret duygularını yerleştirmek. Günlük olayları AK Parti aleyhine kışkırtıp bir menfaat elde etmeye kurulu bir çalışmaları var" şeklinde konuştu.

"MUHALEFET DAHA ÖNCE İKTİDARDAYKEN KÜTAHYA'YA NE YAPTI"

Kavuncu, "Muhalefet şunu soruyorum, Biz iktidarı alamdan önce Sizler bir Anavatan, bir sol ve Mhp iktidardaydınız. Kütahya adına bir çakılı çiviniz, bir dikili ağacınız yok. Eğer varsa, bunlarla ilgili bilgiyi aktarın. Deyin ki, biz Kütahya'da şu yatırımları yaptık. Kütahya'nın kalkınması adına, gelişmesi adına şu açılımları yaptık. Biz diyelim ki, kendi dönemimizde şunları yaptık. Vatandaşın önüne gelin böyle çıkalım. Bunun cevabını veremiyorlar. Çünkü yatımları yok. Bunun için nasıl bir yalan ve iftirayla insanlar içerisinde öfke verdikleri örnekleri var. Bakın sokaklarda özelleştirme politikalarıyla biz eleştirdiler. Bunu yaparken de sattılar diye hoş olmayan, sanki, Kütahya'dan bir şey götürülmüş, elinden alınmış gibi bir algı oluşturan bir hadise oldu. Hayır, özelleştirilen kurumlar bugün kendi yerlerinde, dumanları tütüyor. Kütahya ekonomisine, ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Özelleştirmeye karşıydınız da, daha önce sizlerde buraları özelleştirme kapsamına almadınız mı? Halkı kandırmaya gerek yok. Kendi dönemlerindeki özelleştirme programı ortaya çıkınca, sokakta Mhp'nin bununla ilgili eleştirilen bir anda bitti. Çünkü karşılığını alıyorlar. Kütahya'da şehir hastanesi yapılmıyor, yüksek hızlı tren gelmiyor. Hal bunlar konuşuluyor. Yapılmayacak, gelmeyecek. Yüzlerce defa bunları dinledik. Biz de diyoruz ki, yapılacak, gecikmesinin nedeni de şu, yasal prosedürler, CHP'nin Anayasa mahkemesine götürüp bazı maddeleri iptal ettirmesi. Hızlı tren belli bir program çerçevesinde yaptırılıyor. Hızlı tren hatları aynı anda yapılamaz diyoruz. Nedenlerini anlatıyoruz. Şehir hastanesi yapıldığında gündemlerinde düşecek ve hiç söylenmemiş bir duruma düşeceklerdir. Havalimanı yapılamaz, bunlar rüya görüyorlar, havaalanı değil, hava yalanı gibi kötülemeler yaptılar. Peki havalimanı yapılınca neredeler. Havalimanı yapılınca açılışına gelemediler. Yüzleri yok çünkü. Kentsel dönüşümün, hastane yapımının, tıp fakültesinin, havamania çözümünün engellemekle elinize ne geçiyor. Bu yapılacak olanlar sizleri niye sevindirmiyor. Bu yapılanları görmezden gelemezsiniz. Muhalefetin Kütahya'ya hiçbir katkısı yok. Ankara'dan Kütahya'ya para gelmesi için çalışıyoruz. Muhalefet ise gelen parayı geri Ankara'ya yolluyor" diye konuştu.

"TAVŞANLI'YA BİR ÇOK YATIRIM YAPTIK"

Vural Kavuncu, "Tavşanlı'ya bir çok yatırım gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyleyen Kavuncu, içmesuyu konusunda hukuki problemleri aştık, en kısa sürede çalışmalar başlayacak. DSİ, dereboyu köyleri dediğimiz yerlerde kapalı devre sulama sistemi başlıyor. Balıkesir-Kütahya demiryolu hattı son etaba girdi. Ada stadında sona yaklaşıldı. Koltuk yerleştirme çalışmaları başladı. Bitince faaliyete geçecek. Ada mesire alanı tamamlandı. Tunçbilek'e kapalı spor salonu yapımı için Milli Eğitim Bakan'ından söz aldık. Tavşanlı'ya sağlık kompleksi yapıyoruz. Gençlik merkezi yapılmaya başlandı. Turizm meslek yüksekokulu kontenjanı belirlendi. Öğrenci alımlarına bu sene başlayacak. Bizler bulunduğumuz bölgelere katkı sağlamak için elinde geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı. (EFE)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı