Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında verdiği "yaza merhaba" konseriyle vatandaşlarla buluştu.

Koro şefi Zeynel Demir'in yönetmenliğinde iki bölüm halinde gerçekleştirilen konserin birinci bölümünde 16, ikinci bölümünde ise 18 parça koro ve solo halinde seslendirildi. Müzik ziyafetinin yaşandığı gecede 93 kişilik koroya, 10 kişilik enstrüman ekibi eşlik etti. Aliağalıların Türk Halk Müziğine doyduğu geceye, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt ve Aliağa Belediyesi kültür sanat danışmanı sevilen oyuncu Volkan Severcan katıldı.

Aliağalıların müzik ziyafeti yaşadığı gecede konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Türk Halk Müziği Korusu kursiyerlerine özel müjdeler verdi. Başkan Acar, ASEV'in çok kısa sürede önemli bir mesafe kat ettiğini belirterek, "Korodaki arkadaşlarımızın her biri çok ciddi bir şekilde çalışıyorlar. Haftanın belli günlerinde inanılmaz emekler veriyorlar. Bugünde bu emeklerini sizlere sergileyecekler. ASEV'imiz iyi yol aldı. Burada da en fazla emek kültür sanat danışmanımız Volkan Severcan'ındır. Türk Halk Müziği Korosu Aliağamızın gururudur. Daha önce onlara bir söz vermiştim. Onlar Aliağa'ya sığmıyor. Onların artık uluslararası platformlarda boy göstermesi lazım. İnşallah kendilerini Temmuz ayında festivale yolluyoruz. İnanıyorum ki orada da Aliağamızı en güzel şekilde temsil edecekler" dedi.

ASEV'in çok kısa zamanda önemli başarılara imza attığını vurgulayan oyuncu Volkan Severcan da, "ASEV'in kuruluşuyla beraber müziğin daha doğru bir şekilde öğrenilmesiyle ilgili bir müfredat uyguluyoruz. Bu müfredatta devlet konservatuarlarının yarı zamanlı bölümlerinde uygulanan bir müfredattır. Yani bu sene içerisinde Aliağa'da yaşayan yaklaşık 750 kişinin solfej bilgisi oldu. Önümüzdeki yıl daha da büyüyeceğiz. Tahmin ediyorum ki 5-10 yıl içerisinde Aliağa'da hemen herkes artık nota okur, yazar hale gelecek" diye konuştu.

Yaz konserinde yaz ayı gereği daha neşeli, daha hareketli bir repertuvar hazırladıklarını vurgulayan koro şefi Zeynel Demir ise şu açıklamalarda bulundu:

"Repertuvarımızda 5 bine yakın türkü var. Bu türkülerin hepsini halkımız bilmiyor. Yıllardır dinlenen türkü sayısı 300400'ü geçmiyor. Onları da farklı kişiler tarafından yorumlanarak karşımıza çıkıyor. Ama biz koromuzda bunu yapmıyoruz, mutlaka yeni türküler ekliyoruz. Bilindik türkülerin yanında mutlaka yeni türküler söylemek için söz verdik. Yaz konserimizde de öyle yaptık."

Koro gecenin sonunda ise ayakta alkışlandı.

Asev Korosu Ayakta Alkışlandı

Asev Korosu Ayakta Alkışlandı

Asev Korosu Ayakta Alkışlandı

Asev Korosu Ayakta Alkışlandı

Asev Korosu Ayakta Alkışlandı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı