AK Parti Milletvekili Adayı İbrahim Aydemir, "AK Parti dönemi Çağlar açan Fatih Sultan Mehmetlerin izinde yenileşme, değişim ve restorasyon dönemi olmuştur. Tarih ile çağın, mazi ile halin buluştuğu 13 yıllık süreçte köyden şehre kadar, tüm ülkede olduğu gibi Erzurum da çağdaş kent vizyonuna kavuşmuştur." dedi.

YENİLENME VE RESTORASYON DÖNEMİ

Ülke, bölge ve ilin sanayiden tarıma, turizmden ulaşıma, sağlıktan eğitime kadar her alanda yatırımlar bazında altın çağını yaşadığını kaydeden Aydemir, dönemde şehircilik alanında yapılan en büyük yatırımının kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı. Aydemir, "Köylerimizde alt ve üst yapı, şehirlerimizde restorasyon ve yenilenmeyi kapsayan kentsel dönüşüm, yaşama alanlarına yeni vizyon sağladığı gibi, istihdam bakımından da önemli bir açılım olmuştur. İnşaat sektörünün ayağa kalktığı, yeniden dirildiği dönem AK Parti iktidarları dönemidir." diye konuştu.

ERZURUM'a ÇAĞDAŞ İMAJ

Aydemir, Duble yollardan Barajlara, Havaalanı ve limanlarından Tünel ve geçitlere, kentsel dönüşüme kadar hemen tüm alanlarda yatırım ve yeniden yapılanmaya gidildiğini, 2003 öncesinin ülkeye, bölgeye ve İle yakışmayan vizyonunun, mazinin tarihsel örgülerine bağlı kalınarak çağdaş imaja kavuşturulduğunu ifade etti. Aydemir, "İnşaat sektörünün yeniden ayağa kalktığı 13 yıllık dönem, işsizlikle mücadelede de önemli bir atılım olmuş, mühendislerimiz, teknikerlerimiz için yeni iş alanları açılmıştır." dedi.

AYDEMİR İMO'NUN KONUĞUYDU

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, seçim çalışmaları çerçevesinde Erzurum inşaat Mühendisleri Odası (İMO)'yu ziyaret ederek, yönetim kurulu üyelerinin konuğu oldu. Çağdaş şehircilik ve kentsel dönüşüm bazında Türkiye'de son 13 yılda yaşanan gelişmelerin konu edildiği görüşmelerde, Erzurum'un bu değişim sürecindeki durumu ele alındı, Erzurum odaklı istişare yapıldı.

MERHUM ÖZAL DEVRİNE ATIF

1983-88 dönemlerinde merhum Turgut Özal döneminde Türkiye'de başlatılan toplu konut hamlelerinin, daha sonra yavaşladığını ve 90'lı yılların hemen başında inşaat sektörü odağında bir durgunluk dönemine girildiğini, şehirleşme hızının yavaşladığını aktaran Aydemir, "AK Parti iktidarları dönemi şehirleşmede bir milattır. Beldeden köye, ilçeden İle kadar hemen tüm yerleşim alanlarında çağdaş yaşam adına alt ve üst yapıda değişim, dönüşüm ve restorasyon başlatılmış, inşaat sektörü farkındalık eksenine oturarak hizmet ve istihdam üretir hale gelmiştir." diye konuştu.

ERZURUM VE ÇAĞDAŞ KENTLEŞME

AK Parti döneminde çağdaş kentleşme ölçeğinde gerçekleştirilen en büyük atılım ve hayata geçirilen yatırımın, kentlerin tarih dokusunun gün yüzüne çıkarılması ve çağdaş örgüyle buluşturulması olduğunu belirten Aydemir, "Bu değişimi en yoğun olarak yaşayan illerin başında Erzurum geliyor. Çarpık yapılaşma arasında kaybolmuş ecdat yadigarlarımız, yeniden yapılanma, kentsel düzenlemelerle gün yüzüne çıkarılmış, muazzez ecdadımıza vefa gösterilmiştir." dedi.

ERZURUM YATIRIMLARI VE İNŞAAT SEKTÖRÜ

2011 Dünya üniversiteler Kış oyunlarına Erzurum'un ev sahipliği yaptığını, bu dönemde İlde bir milyar dolara ulaşan yatırımın gerçekleştirildiğini kaydeden Aydemir, "Erzurum'da fiziki planda hayata geçirilen her yatırım inşaat sektörümüze katkı sağlamış, ilin tarihi örgüsü çağdaş vizyon içinde özel bir yer bulmuştur. TANAP'tan BTC'ye kadar tüm enerji yatırımları, Sağlık ve Eğitim kampüsleri, ikinci üniversite yatırımları Erzurum'u sosyal ve ekonomik yönden kalkınma sürecine yerleştirirken, aynı zamanda ilde istihdam bakımından önemli olan inşaat sektörümüz de katma değer üretir konum kazanmıştır." diye konuştu.

Aydemir: ‘Fatihin Torunlarına Yakışanı Yaptık’

Aydemir: ‘Fatihin Torunlarına Yakışanı Yaptık’

Aydemir: ‘Fatihin Torunlarına Yakışanı Yaptık’

Aydemir: ‘Fatihin Torunlarına Yakışanı Yaptık’

Aydemir: ‘Fatihin Torunlarına Yakışanı Yaptık’

Kaynak: İhlas Haber Ajansı