Aydın Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği öncülüğünde düzenlenen eylemde Samsun'da öldürülen Dr. Kamil Furtun'u anan sağlık çalışanları, devlet hastanelerinde şiddete karşı anma ve iş bırakma eylemi yaptı.

Aydın Devlet Hastanesi Başhekimlik binası önünde gerçekleştirilen 15 dakikalık iş bırakma eylemine Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç Dr. Murat Acat, Aydın İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kasım Çetin, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Zafer Alkaya, hastane çalışanları, doktorlar ve hemşireler katıldı.

Sağlık çalışanları adına konuşan Uzm. Dr. Fatih Kahvecioğlu, "Biz sizler sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteği ile ayaktayız. Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük cevabı ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki; şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor" dedi.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILAN SALDIRILARI TAHAMMÜL EDEMİYORUZ'

Aydın İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kasım Çetin ise, tüm sağlık çalışanlarına başsağlığı dileyerek; "Bir nefeste olsa sıhhatin devamı için yıllarını harcayan bir hekime yapılan bırakın fiziki saldırıyı en küçük sözlü saldırıyı bile tahammül edemiyoruz. Bu bağlamda meslektaşımız Kamil Furtun'un öldürülmesini anlayamıyoruz. Bunu hiçbir kalıba, hiçbir izana uymaz, bizim ahlakımıza töremize uymaz. Tek suçu insanlığa hizmet etmek olan bu arkadaşımızı rahmetle anıyoruz. Bugün Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda hem acımızı anlatmak, hem de bir farkındalık oluşturmak adına saat 09:00-09:15 arasında acil sağlık hizmetleri dışında hizmet sunmuyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konu da anlayışını ve desteğini talep ediyoruz ve inşallah bir daha böyle bir sebepten dolayı da burada toplanmak ve işi bırakmak zorunda kalmayız" ifadelerini kullandı.

Kamu Hastaneler Genel Sekreteri Yrd. Doç Dr. Murat Acat da, Aydın İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kasım Çetin ve Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hüseyin Zafer Alkaya vatandaşların yanına giderek yapmış oldukları eylemin sebebini açıkladı ve vatandaşlardan destek istedi. Sağlık çalışanları yapılan açıklamaların ardından görevlerinin başına döndü

Aydın’da Sağlık Çalışanları Öldürülen Doktor İçin İş Bıraktı

Aydın’da Sağlık Çalışanları Öldürülen Doktor İçin İş Bıraktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı