Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan 32 ayrı kursta yapılan binlerce çalışma önceki gün açılan sergi ile eserler vatandaşlarla buluşturuldu.

Ayvalık'ta iki katlı tarihi Vergi Dairesi binasında düzenlenen serginin açılış kurdelesini Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen birlikte keserken, serginin açılışında İlçe Jandarma Komutanı Faruk Özdemir, Ayvalık HEM Müdürü Sercan Ünlü, öğretmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaşın da hazır bulunduğu gözlendi.

Bu yıl Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan el sanatları, giyim, nakış, gümüş, seramik, yağlı boya, fotoğraf gibi 32 farklı branşta; ilçe merkezi başta olmak üzere Altınova, Küçükköy mahallelerinin yanı sıra ilçeye bağlı kırsal mahallelerde 630 kursta yaklaşık 9 bin kursiyerin eğitim gördüğü öğrenildi.

Binlerce kursiyerin el emeği, göz nuru dökerek oluşturduğu çalışmaların sergilendiği iki katlı tarihi binada gerçekleşen sergiyi gezen Kaymakam Nazlı öncülüğündeki protokol üyeleriyle, vatandaşların çalışmaları büyük bir beğeniyle izlemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sercan Ünlü muhabirimize yaptığı açıklamada, her yıl sayısını bir önceki yıla göre arttırdıkları eğitim kurslarına vatandaşların yoğun ilgi göstererek, kursiyer olduklarını ve kısa sürede eğitim aldıkları branşlarda profesyonelleri aratmayacak seviyeye ulaştıklarını ifade etti.

Binlerce kursiyere eğitim vermenin ise kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu vurgulayan Ünlü, sene sonu sergisinin açılışında kendilerine destek verenlerle, emeği geçenlere de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Öte yandan Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan sene sonu sergisinin 4 gün süresince beğeniye sunulacağı bildirildi.

Ayvalık Hem’in Yılsonu Sergisine İlgi Yoğun Oldu

Ayvalık Hem’in Yılsonu Sergisine İlgi Yoğun Oldu

Ayvalık Hem’in Yılsonu Sergisine İlgi Yoğun Oldu

Ayvalık Hem’in Yılsonu Sergisine İlgi Yoğun Oldu

Ayvalık Hem’in Yılsonu Sergisine İlgi Yoğun Oldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı