Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve İl Yöneticileri BGC Başkanı Nuri Kolaylı'yı Basın Kültür Sarayı'ndaki BGC merkezinde ziyaret etti.

Ziyarette, uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Opr. Dr. Furtun'a yönelik saldırıyı kınayan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, "İçimiz yanıyor, yüreğimiz kanıyor. Bugünden itibaren 1 hafta boyunca her gün, sağlık personeline yönelik şiddete son vermeyi amaçlayan uygulamalar yapacağız. Milletimizden istediğimiz şudur: Şifa veren ele vefa bekliyoruz. Onlara vefasızlık bu milletin fıtratına uyuşmaz, bu milletin değerleriyle örtüşmez. Ne yazık ki, sağlık çalışanlarımıza yüksek sesle konuşan, hakaret eden, el kaldıran, hatta silah çeken canavarların muhatabı oluyoruz" dedi.

KOLAYLI: BASININ SAYGINLIĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı da, basının sorunlarına ilişkin özet bir bilgi vererek, gazeteciliğin, eskiden olduğu gibi itibarlı bir meslek olması için yoğun çaba harcadığını ifade etti.

Türk Ceza Kanunu'nun ve Terörle Mücadele Kanunu'nun bazı maddelerinin ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler içerdiğine dikkat çeken Kolaylı, "Meslektaşlarımız yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanmaktadır. Bu durumun sona erdirilmesi ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması gerekmektedir. Bu gereklilik, Bursa Gazeteciler Cemiyeti'mizin ve Gazeteciler Konfederasyonumuzun önceliği oldu. Olmaya da devam ediyor" dedi.

Mesleki sorunların çözümü amacıyla Türkiye genelinde 84 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek örgütünün üye olduğu 8 federasyonun birleşmesiyle Gazeteciler Konfederasyonu'nun kurulduğunu anlatan Nuri Kolaylı, "Basının sorunlarına, Türkiye genelinde örnek bir dayanışma sergilenerek çözüm bulunması ana hedefiyle kurulan Gazeteciler Konfederasyonu'nun Birinci Genel Kurul Toplantısında, Genel Başkanlığı Bursa'nın üstlenmesini sağladık. Türkiye'nin bütün illerinden toplanarak Ankara'da buluşan 144 delege, genel başkanlığa Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak beni oybirliği ile seçti. Şimdi bütün gücümüzle basının erozyona uğrayan saygınlığını yeniden kazanması için çalışıyoruz" dedi.

YEREL MEDYA'YA DESTEK İSTEĞİ

Basın meslek örgütlerindeki görevlerinin yanı sıra, Basın İlan Kurumu denetçisi de olan Nuri Kolaylı, bu alanda yaşanan sorunları da gündeme getirdi. Yaşanan sorunları bir dilekçe halinde Bakan Müezzinoğlu'na sunan Nuri Kolaylı, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi: "Sağlık Bakanlığı Hastaneler Birliği Genel Sekreterliklerince yayınlanmakta olan ilanlarda, Basın İlan Kurumu mevzuatı çerçevesinde bazı sorunlar yaşanmaktadır. Sorunun çözümü konusunda Kamu İhale Genel Tebliği'nde değişiklik yapılarak Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Kurum tarafından yapılan basın açıklamasında da, Hastaneler Birliği Genel Sekreterlikleri ile Milli Eğitim Bakanlığı ilanlarının birleştirilerek yayınlanması konusundaki sıkıntıya dikkat çekilmiş, ayrıca ilanların birden fazla gazetede yayımlanabileceği belirtilmiştir.

Hal böyle iken halen Sağlık Bakanlığı Hastaneler Birliği Genel Sekreterlik ilanlarında sorunlar yaşanmaya devam etmekte, ilçe gazetelerimizde söz konusu ilanların yayınlanmasında sorunlar yaşanmaktadır. Mevcut durumda ya tek gazeteye ilan verilmekte, ya da merkezdeki 2 gazeteye ilan verilip yerel gazetelere ilan verilmemektedir. Öte yandan; bu ilanlara konu ihalelerin "birleştirilerek yayımlanmasında kamu yararı hedeflenmekle" birlikte tam aksi ile karşılaşılmaktadır. Şöyle ki; ilan ücretinden kaçmak istenirken, kimi zaman fazla fiyatla alımlar ortaya çıkmaktadır. Ücra bir ilçedeki sarf malzemesi ile merkezdeki sarf malzemesi veya ameliyatlarda hazır bulunulması gereken malzemelerdeki toplu alımlar tespitimizce daha pahalıya mal olmaktadır. Fazla kalem içeren merkez alımları için düşük fiyat verilmesi gerekirken daha az miktardaki kenar ilçe fiyatı geçerli olmaktadır."

Kolaylı, Sağlık Bakanlığı'nın çalışma alanına giren bu sorunların çözümü için destek istedi.

Konunun önemini bildiğini ve gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu da, yerel basının demokrasilerin yerleşmesinde ve gelişmesinde önem taşıdığını kaydederek, "Tespitlerinizi tek tek ele alarak gerekli çalışmanın yapılmasını bizzat takip edeceğim" diye konuştu.

GÜNDEM BURSASPOR

Bursaspor ile Galatasaray arasında 3 Haziran'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final müsabakası da ziyarette gündeme gelen konular arasında yer aldı.

Ziraat Türkiye Kupası final maçını sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İnşallah güzel bir galibiyetle Bursaspor kupayı alacak" dedi.

Galatasaray'ın ligde şampiyon olduğu için maça rahat çıkacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, "İnşallah güzel bir galibiyetle Bursaspor kupayı alacak. Bursaspor'un hedefe soğukkanlı, sabırlı, kontrollü ve aceleci davranmadan ulaşmasını diliyoruz. Sporla ilgisi olan veya olmayan herkesten Bursaspor'un başarısı için dua etmesini bekliyorum" diye konuştu.

Ziyarette BGC Genel Saymanı İhsan Bölük ile BGC Genel Sekreteri Sinan Tunç da yer aldı.

Bakan Müezzinoğlu Bgc’yi Ziyaret Etti

Bakan Müezzinoğlu Bgc’yi Ziyaret Etti

Bakan Müezzinoğlu Bgc’yi Ziyaret Etti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı