Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Çıldır ve Arpaçay Baraj Gölü'nde balık avı yasağının başlamasıyla birlikte denetimlerine hız verdi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ ve 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereğince Kars'ta 15 Mayıs - 15 Ağustos tarihleri arasında başlayan av yasağıyla birlikte kent merkezinde balıkçılık yapan işyerlerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerince denetim yapıldı.

Yapılan denetimlerde 15 Mayıs 2015 tarihinde şehir merkezinde 4 perakende satış yerlerinin depolarındaki ürünlerine stok tespiti yapılarak, stoklanan ürünler tükenene kadar tezgahlarda balık satışı yapılacak olup 15 gün aralıklarla denetim yapılacak. Stokların bitiminde av yasağı döneminde olmayan diğer İllerden gelen balıkların nakil ve menşei belgesi olmaması halinde 1.055.00 TL. idari para cezası uygulanacak.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "Çıldır Gölü ve Arpaçay Baraj Gölü'nde yerinde yapılan denetimlerde Arpaçay Doğruyol Su Ürünleri Kooperatif Başkanı ve Akyaka Aslanhane Köy Muhtarı ve Balıkçılarla görüşülmüştür. Av yasağının başladığı 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren kayıkların karaya çekildiği ve avcılığın yapılmadığı teknik personeller tarafından tespit edilmiştir. Avcılığın serbest olduğu zamanda ilçelerimizde dahil ayda bir olarak yaptığımız dere, çay, göl ve perakende satış yerlerindeki denetimlerimiz 15 Mayıs av yasağının başlaması ile daha sık yapılıyor" dedi.

Öte yandan Kars sınırları içerisinde av yasağına uymayan amatör balıkçılara da 310 TL. idari para cezası uygulanacağını belirtilirken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne "Amatör Balıkçı Belgesi" almak için vatandaşlar konuyla ilgili olarak bilgilendirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı