Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerini eleştirerek, "Çatı aday değil, çatı çete kuruyorlar. 3 tane muhalefet partisi CHP, MHP, HDP. "MHP'ye HDP'ye dönüp bu vatan bölünmez otur oturduğun yere" diyor mu? HDP, MHP'ye dönüp neden geçmişte şunları yaptın diyor mu? Dertleri kimlerle, AK Parti'yle" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Sincan mitinginde vatandaşlara seslendi. Muhalefet partilerini eleştiren Davutoğlu, "Çatı aday değil, çatı çete kuruyorlar. 3 tane muhalefet partisi CHP, MHP, HDP. MHP'ye HDP'ye dönüp bu vatan bölünmez otur oturduğun yere diyor mu? HDP, MHP'ye dönüp neden geçmişte şunları yaptın diyor mu? Dertleri kimlerle, AK Parti'yle. CHP, paralelcilere F tipi derdi, şimdi paralel onları onlar paraleli savunuyor. Kandil'le paralel arasında irtibat var. Kandil, CHP, MHP, HDP aynı yerde. Buna çatı derler ama temel nerede millette. Koalisyon kursalar, milleti durdurabilirler mi?" dedi.

"Doğu'ya ve Güneydoğu'ya gidince tehditlerini artıyorlar" diyen Davutoğlu, "Bizim orada mitingden çıkan kızlarımızı darp ettiler ama HDP'ye destek açıklaması yapan aydınlardan kızlarımıza yapılan şiddet konusunda bir ses duymadık. Ama adaylarımızı, muhtarlarımızı tehdit ediyorlar. Neden biliyor musunuz? Önlerinde AK Parti var engel olarak da ondan" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Hakkari-Yüksekova Selahatttin Eyyübi Havalimanı'na yönelik açıklamalarına işaret eden Davutoğlu, "Keşke sen bu havalimanın yapılmaması için 99 kez saldırı yapan terör örgütüne bir tavır yapabilseydin" dedi.

HDP Grup Başkan Vekili ve İstanbul 3'üncü Bölge milletvekili adayı Pervin Buldan'ın açıklamalarına işaret eden Davutoğlu, "Bugün bir yerlerde konuşmuş "7 Haziran'da barajı aşmazsak kan kusturacaklar'. Kim kan kusturacak öznesini de kullanmamış, hala kandan nefretten besleniyorlar. Bu memleketin artık dökülecek bir damla kanı yoktur diyecek misiniz" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "Şimdi bir HDP milletvekili diyor ki "Başörtüsü kadınları aşağılayan bir ritüeldir'. Biz ise ne diyoruz başı açık başı örtülü bütün Türk kadınları azizdir, aziz olacaktır. Şimdi bütün kadınlarımız başı açık, başı kapalı Meclis'e yürüyecekler. Başörtüsü zulmünü bitirdik mi? Türkiye'de insanların inançların üzerinden yapılan baskıları bitirdik mi? Olağanüstü hali kaldırdık mı?" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu da Sincan Lale Meydanı'ndaki mitingi arkadaşlarıyla birlikte izledi. Davutoğlu, "Sincan yüzde 70 Hocam" pankartına yönelik, "Siz yüzde 70 getirin inşallah, seçimden sonra ilk çaylardan birini Sincan'da içeceğiz inşallah" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı