Tokat'ta Sağlık Sen tarafından düzenlenen eyleme katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sağlık Koordinatörü Prof. Dr. Celil Göçer, Samsun'daki doktor cinayetini lanetledi.

Tokat Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde Sağlık Sen tarafından düzenlenen eylemde Op. Dr. Kamil Furtun'un Samsun'da görevi başında uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi protesto edildi. Basın açıklamasına Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Sağlık Koordinatörü AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Prof. Dr. Celil Göçer'de katılarak sağlıkçılara destek verdi. Basın açıklaması yapan Sağlık Sen Tokat Şubesi Başkanı Suat Mantar, Türkiye'de yıllardır yaşanan sağlık çalışanlarına şiddetin vahşi ve alçakça bir örneğini daha Samsun'da yaşadıklarını söyledi. Yapılan saldırıyı lanetleyen Başkan Mantar, "Bu menfur saldırı şiddetin toplumumuzu ne denli etkisi altına aldığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yüreklerimizi dağlayan, sağlık camiası olarak bizleri derinden yaralayan bu vahşice saldırıyı yapanları lanetliyor, en ağır cezayı almaları gerektiğini buradan ifade ediyoruz" dedi.

Prof. Dr. Göçer ise vahşice saldırıyı yapanlar lanetlediğini, en ağır cezayı almaları gerektiğini basın aracılığı ile duyurduklarını ifade ederek, "Sağlık kurumlarımızda hastalarımızın canı nasıl hekimlerimize, sağlık çalışanlarına emanetse, sağlık çalışanlarımın canı da bizlere emanettir. Sağlık çalışanlarımızı mesaisini güven içinde bitirip, evine, ailesine çocuklarına kavuşmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca bu saldırı sadece sağlık çalışanlarının bir acısı olarak kalmamalı ve acısını millet olarak içimizde hissetmeliyiz. Bu saldırıların bir yenisinin yaşanmaması için devletle beraber toplumumuza da çok büyük işler düşmektedir" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu’nun Doktoru Saldırıyı Lanetledi

Başbakan Davutoğlu’nun Doktoru Saldırıyı Lanetledi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı