Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Ramazan ayının müjdecisi olan ve kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandilini kutladı.

Muzaffer Yiğit, Beraat Kandili nedeniyle yayınladı mesajında mübarek gün ve gecelerin müminlere

Allah'a yaklaşma, iç muhasebe ve yaşanılan hayatı sorgulama fırsatı sunduğunu belirterek, "Berat Kandili bizlere, her tür kötü duygulardan, haksızlık ve adaletsizlikten, kin, nefret ve intikam duygularından arınmayı; Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğretir. Böyle mübarek gecelerin manevi havası içerisinde birbirimize sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmalı, dargınlık ve kırgınlıklara son verip nefretin yerine sevgiyi kucaklayarak kırık kalpleri onarmalıyız. Bu mübarek gecelerde kendimize ve tüm insanlığa dua edelim" dedi.

Yiğit mesajını şöyle tamamladı: "Allah'a yakınlaşmak, kardeşlik, birlik ve beraberlik bağlarımızı güçlendirmek için bir vesile olan Berat Kandili'nde dünyanın bir çok yerinde savaş, acı ve türlü zorluklarla yaşayan kardeşlerimizin kurtuluşu için dua etmeli, Rabbimizden İslam Alemi'nin birliği ve dünyamızın huzur ve barış içinde yaşaması için niyazda bulunmalıyız. Mağfiret gecesi olarak da bilinen bu mübarek gecenin bütün müminlerin tevbe ve dualarının kabulüne vesile olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimin ve İslam Dünya'sının Berat kandilini tebrik ediyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı