TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, yurda İran üzümü sokulduğu yönünde yapılan spekülasyonlara noktayı koyarak, üzüm üreticisini rahatlatan açıklamayı yaptı. "Zırvanın bu kadarı olmaz" diyen Berber, "Bu ülkeye ne İran'dan ne başka ülkeden bir gram üzüm girmemiştir, giremez" dedi.

Son günlerde ülkemize yüz bin ton İran üzümünün kaçak yollardan sokulup iç piyasada kullanıldığı yönündeki spekülasyonların artması TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'i harekete geçirdi. Ortaya atılan spekülasyonların maksatlı olduğunu kaydeden Berber, serbest Bölgeler aracılığıyla ya da transit olarak İran'dan başka ülkeye gönderilen üzümlerin Türkiye'ye sokuluyormuş gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını söyledi. Bu yolla yapılacak bir sahtekarlığın gümrük kaçakçılığına gireceğini, buna cesaret edecek bir sanayicinin anasından doğmadığını dile getiren Berber, dedikoduları şu açıklamasıyla noktaladı:

"Vatandaşımıza pek çok spekülasyon yapılıyor. Bu sene üzüm az olacak, İran'dan yüz bin ton mal gelecekmiş gibi. İran'dan ya da başka ülkeden Türkiye'ye bir gram bile üzüm girmemiştir. Girmesi mümkün değildir. Serbest bölgelere gelen ve transit olarak İran'dan başka ülkelere satılan üzümün sanki Türkiye'ye satılıyormuş gibi birileri tarafından söylenmesi maksatlıdır, yalandır. Hele hele tezgahın ne kadar büyük olduğu belli. Bir vatandaşımız dedi ki, "Vekilim üzüm hayvan yemi olarak geliyormuş" da burada paketlenip satılıyormuş! Buna cesaret edecek bir tüccarın bir sanayicinin ben anasından doğduğuna inanmıyorum. Bu gümrük kaçakçılığına girer, bunun en azından 10 yıl hapis cezası var. Bunu yapacak adam daha anasından doğmadı. Varsa ömrünü hapiste çürütmek isteyen birisi buyursun yapsın. Yani hayvan yemi olarak girecek de üzüm olarak satılacak. Kusura bakmasınlar yani zırvanın da bu kadarı olmaz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı