Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ve Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği (BİDFOD) işbirliği ile il dışından fotoğrafçı ve doğaseverlerin katılımıyla 3 günlük gezi programı düzenledi.

Bölgenin tanıtımına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen gezi programı kapsamında yaklaşık 50 fotoğrafçı ve doğasever, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi yerleri, Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Balık Bendi, Muradiye Şelalesi ve Ulupamir Kırgız köyüne gezerek Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Kalderası'nda zirve yürüyüşü yaptı. Düzenlenen gezi etkinliğiyle ilgili konuşan Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Genel Sekreter Vekili M. Salih Aygün, gezinin çok verimli geçtiğini söyledi. Program sayesinde il dışından gelen misafirlerin bölgeyi en iyi şekilde tanıma ve gezme fırsatı bulduğunu ifade eden Aygün, "Gezi ekibimizle birlikte çok verimli 3 günlük bir programımız oldu. Program kapsamında misafirlerimizle gerek ilimiz ve gerekse Van'da ki birçok doğal güzelliği yerinde görme fırsatı bulduk. Ben bu vesile ile gezinin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı BİDFOD ekibine ve programa katılım gösteren tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği'ni (BİDFOD) Başkanı Samet Adıyaman da, gezi ekibinin programdan oldukça memnun kaldığını belirtti. Etkinlikten dolayı herkesin çok mutlu olduğunu ifade eden Adıyaman, "Bizim bütün derdimiz bölgemizin tanınması, çünkü burası doğal bir cennet. Yaşanabilecek her şey var burada, aradığınız her şey var. Bizlerde tüm dünyayı burayı göremeye ve yaşamaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

BEÜ Ve Bidfod’tan 3 Günlük Gezi Programı

BEÜ Ve Bidfod’tan 3 Günlük Gezi Programı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı