Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Hizmetleri MYO tarafından Sosyal Hizmet Programı öğrencilerine yönelik konferans düzenlendi.

Sosyal Hizmet Uzmanı İnci Eldem'in sunumuyla Sağlık Hizmetleri MYO Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa; akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. 1970 yılında Sosyal Hizmet Akademisi'nden mezun olduğunu belirten Sosyal Hizmet Uzmanı İnci Eldem, 37 yıl sosyal hizmet teşkilatında çalıştığını ifade etti. Eldem, "Sosyal hizmetler ilk önce Sağlık Bakanlığı tarafından yürütüldü. Daha sonra 2828 sayılı kanun gereği Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından yürütüldü ve halen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Bu kanunun amacı; korunmaya, bakıma veya yardıma muhtaç aile, çocuk, özürlü, yaşlı ve diğer kişilere götürülen sosyal hizmetlere ve bu hizmetleri yürütmek için kurulan teşkilatın kuruluş, görev, yetki ve sorumluluklar ile faaliyet ve gelirlerine ait esas ve usulleri düzenlemektir" dedi.

Öğrencilere deneyimlerini anlatan İnci Eldem, yaşadığı olaylardan örnekler vererek konferansı sonlandırdı.

Başarının dün ile bugünün kesiştiği yerde olduğunu belirten Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Okutman Hatice Öntürk, davetlerini kabul ederek konferansa katılan Sosyal Hizmet Uzmanı İnci Eldem'e teşekkürlerini iletti.

Konferans, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Hatice Öntürk'ün İnci Eldem'e çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

BEÜ’lü Öğrencilere ‘Sosyal Hizmet’ Anlatıldı

BEÜ’lü Öğrencilere ‘Sosyal Hizmet’ Anlatıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı