Kocaeli'de aşçı yardımcıları ve servis elemanları, Beyaz Kalpler'den yetişiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi'nde aşçılık ve servis elemanlığı eğitimi alan kursiyerler, artık meslek sahibi oluyor. Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi'nde aşçı yardımcılığı ve servis elemanlığı eğitimlerini tamamlayan 13 öğrenci işe yerleşti. Mutlulukları ve heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, işlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Merkezde aşçılık ve servis elemanlığı eğitimini 6 aydır sürdüren kursiyerler, kurs sonunda İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları ile işe başladı. Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi'nde kişisel bakım, hijyen ve Türk mutfağı eğitimi alan kursiyerlere aşçı yardımcılığı ve servis elemanlığı öğretildi. Beyaz Kalpler'de aşçılık eğitimi veren Durali Akgül, "Kursiyerlerimizin meslek edinerek kendi ayakları üzerinde durduklarını görmek bizler için gurur verici. Öğrencilerimiz çok çalıştılar, çok emek sarf ettiler ve yetenekliydiler, başardılar. Şimdi onların iş sahibi olmaları, emeklerinin karşılığını almaları bizleri de mutlu etti" dedi.

Tüketen birey olmaktan üretici konuma geçen ve kendi paralarını kazanma yolunda ilk adımlarını aldıkları eğitim sayesinde atan gençler, artık geleceğe karşı daha umutla baktıklarını söylediler. Aldıkları dersleri tamamlayan kursiyerler, merkezle olan ilişkilerini de devam ettiriyorlar. Kursiyerlere, Beyaz Kalpler eğitmenleri tarafından kendilerine ve ailelerine sosyal ve psikolojik destek sağlanmaya devam ediliyor. Merkezde görevli olan eğitmenler, kursiyerler belirli aralıklarla yeni iş yerlerinde ziyaret ederek kendilerini güvende hissetmelerini ve yaşayabilecekleri sıkıntıları paylaşarak kendilerine yardımcı oluyorlar.

Beyaz Kalpler İle Meslek Sahibi Oldular

Beyaz Kalpler İle Meslek Sahibi Oldular

Beyaz Kalpler İle Meslek Sahibi Oldular

Beyaz Kalpler İle Meslek Sahibi Oldular

Kaynak: İhlas Haber Ajansı